Waarom Casemiro al zijn hele carrière met de verkeerde naam speelt

Reacties

Casemiro is voor Manchester United een schot in de roos gebleken. Wat weinigen weten, is dat de Braziliaanse middenvelder niet met zijn oorspronkelijke naam op de rug speelt.

Waarom Casemiro al zijn hele carrière met de verkeerde naam speelt
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ook bij VI weten we niet beter dan dat de United-speler naar de naam Casemiro luistert. Toch blijkt dat niet het geval te zijn, legt de Braziliaan uit bij BBC Match of the Day. 'Eigenlijk heet ik Carlos Enrique Casimiro. Met een 'i', dus. Jaren geleden speelde ik een wedstrijd voor São Paulo, maar de club spelde mijn naam per ongeluk met een 'e'.'

Het toeval wilde dat Casemiro zich van zijn beste kant liet zien. 'En omdat ik een bijgelovig persoon ben, zei ik: laat het maar zo, want ik speel goed. De naam Casemiro bleef dus hangen, ook al ging het eigenlijk alleen die wedstrijd fout. Laat het maar zoals het is, dacht ik.'

Casemiro kwam afgelopen zomer over van Real Madrid en is een van de dragende spelers van manager Erik ten Hag. De middenvelder kwam tot op heden tot vier doelpunten en zes assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.