VVV-Venlo houdt zegereeks intact tegen NAC Breda

VVV-Venlo blijft stunten. De ploeg die enige tijd geleden nog hekkensluiter was, boekte zijn vierde opeenvolgende overwinning. NAC Breda, dat zich nu degradatiezorgen mag maken, werd in de slotfase met 2-1 verslagen.

VVV-Venlo had de laatste drie wedstrijden op rij gewonnen en NAC Breda had zelfvertrouwen getankt na de 4-0 zege op ADO Den Haag van vorige week. De coaches Ton Lokhoff en John Karelse hadden daarom dan ook besloten om niets aan hun formaties te wijzigen.

Vanaf het eerste moment waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen kansen en een open wedstrijd volgde. De ban werd gebroken tien minuten na rust. VVV-verdediger Ivo Vorstermans werkte met veel onfortuin een voorzet van invaller Nourdin Boukhari achter zijn eigen goalie Dennis Gentenaar.

NAC leek de zege vervolgens eenvoudig over de streep te trekken. Tot zes minuten voor tijd Jelle ten Rouwelaar een schot van Danny Holla losliet. Robert Cullen was alert bij de rebound. In de slotfase greep VVV zelfs de volle winst. Een vrije trap bereikte Maya Yoshida die de bal hard in het doel knalde.

VVV verlaat door de vierde opeenvolgende winst de laatste drie plaatsen en passeert ADO Den Haag voor plek vijftien. Een plaats hoger staat NAC Breda dat evenveel punten heeft maar beschikt over een beter doelsaldo. Foto: VI Images