VVV slaat toe: Griekse broers herenigd & voormalig Bayern-talent van Wolves

Reacties

VVV-Venlo heeft op Deadline Day twee versterkingen gepresentreerd. Meritan Shabani komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers en de Griekse enclave wordt uitgebreid met Antastios Donis. De 24-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Stade Reims en wordt in De Koel herenigd met zijn broer Christos.

VVV slaat toe: Griekse broers herenigd & voormalig Bayern-talent van Wolves
© Pro Shots

VVV huurde de oudste van de twee Donis-broers eerder deze maand al van Ascoli. De 26-jarige middenvelder krijgt in Venlo nu gezelschap van zijn broer Christos. En met topscorer Georgios Giakoumakis zat er natuurlijk al een Griek in de selectie. Donis volgde de verrichtingen van zijn landgenoot al, vertelt hij op de VVV-site. 'Die blijven in Griekenland natuurlijk niet onopgemerkt. En uiteraard heb ik even gebabbeld met mijn broer. Ja, ik ben de derde Griekse speler in de selectie. Het voelt bijna als thuiskomen….'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Donis is blij dat VVV hem de kans biedt om op het hoogste niveau van Nederland te spelen. 'De competitie is zeer aantrekkelijk en er wordt aanvallend gespeeld. Ik denk dat ik hier goed tot m'n recht kan komen', zegt de elfvoudig international van Griekenland, die op jonge leeftijd de overstap maakte van Panathinaikos naar Juventus. De Italiaanse grootmacht verhuurde hem aan Sassuolo, FC Lugano en OGC Nice en verkocht hem in 2017 vervolgens aan VfB Stuttgart. Vorig jaar haalde Reims hem naar Frankrijk.

VVV haalt daarmee een speler in huis die al ervaring heeft in de Bundesliga en de Ligue 1, weet Stan Valckx. 'Met Anastasios voegen we een jonge, maar tóch al zeer ervaren speler aan onze selectie toe die diverse mogelijkheden biedt. Hij kan op de vleugel uit de voeten, maar ook als spits óf als nummer 10. Hij is een snelle, vinnige jongen met veel diepgang. Daarnaast heeft hij een passeeractie in huis en is hij doelgericht. Tevens heeft hij oog voor de steekpass. Kortom, een welkome versterking voor onze aanvalslinie.'

Spelersprofiel

A. Donis


Geboortedatum:
29 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Blackburn
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
APOEL Nicosia

Krap een uur later presenteerde VVV met Shabani de tweede aanwinst van deze Deadline Day. De 21-jarige middenvelder genoot zijn opleiding bij Bayern München, waar hij drie keer in actie kwam voor de hoofdmacht. In 2019 haalde Wolves hem naar Engeland. Vorig seizoen mocht Shabani een keer meedoen in het League Cup-toernooi, maar daar bleef het bij. En dus mocht de voormalig jeugdinternational van Duitsland vertrekken. VVV huurt Shabani tot het einde van het seizoen, met een optie voor een langer verblijf. 

Shabani voelde zich vereerd toen VVV bij hem aanklopte. 'Bij VVV zie ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te spelen en ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.' Valckx is blij met zijn komst. 'Met Meritan halen we een creatieve, dynamische en technisch vaardige middenvelder in huis. Hij is een middenvelder die tevens beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Bayern München heeft hij de beste Duitse leerschool gehad. Met die ervaring is deze nog jonge middenvelder een waardevolle aanvulling voor onze selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.