VVV maakt hardhandig einde aan fraaie serie Jong Ajax

Reacties

Jong Ajax is maandagavond op eigen veld flink onderuit gegaan tegen VVV-Venlo. De Limburgers bezorgden de Amsterdammers met een ruime zege (0-4) het eerste verlies in eigen huis.

VVV maakt hardhandig einde aan fraaie serie Jong Ajax

De beloftenploeg van Ajax had tot vanavond zes keer in eigen huis gespeeld. De resultaten waren even goed als veelzeggend: vijf zeges, één gelijkspel, 26 goals en maar zeven tegentreffers. Met namen als Matthijs de Ligt, Heiko Westermann, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Pelle Clement, Vaclav Cerny en Mateo Cassiera leek ook VVV een lastige uitwedstrijd tegemoet te gaan. Abdelhak Nouri moest aan de kant van Ajax ziek verstek laten gaan.

Maar als snel bleek het Amsterdamse obstakel een stuk minder groot dan verwacht voor VVV. Omdat een waarschuwingsschot aan dovenmansoren bleek gericht – Johnatan Opoku kopte in de beginfase tegen de lat – viel het eerste doelpunt al snel. Clint Leemans zag zijn pegel van afstand via de paal in het net vallen. Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh (foto) verkeek zich volledig bij dat schot.

Na een kwartier stond het al 0-2 omdat Opoku de bal even fraai als kinderlijk eenvoudig om de ervaren Westermann kon spelen om vervolgens simpel af te ronden. Op slag van rust werd het ook nog 0-3. Toen de onlangs met twee goals voor de hoofdmacht van Ajax gedebuteerde Clement al met een blessure het veld had verlaten, profiteerde Joey Sleegers van een enorme blunder van Leeuwenburgh. De goalie tekende met zijn flater voor de ruststand; hij liet een houdbaar schot via zijn handen zomaar de hoek in hobbelen.

Omdat het duel na het eerste bedrijf al lang en breed gespeeld was, was het lang wachten op een hoogtepunt na rust. Geheel in lijn met het duel zorgde VVV voor het slotakkoord. Opoku troefde Westermann nog maar eens af en tekende fraai voor de eindstand. Door de winst stijgen de Limburgers naar de tweede plek, op één punt achter koploper Jong PSV. Jong Ajax blijft negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.