VVV en Roda JC belden nog voor afzwaaiende Willem Janssen

Reacties

Willem Janssen (35) kondigde woensdag zijn voetbalpensioen aan. Na dit seizoen hangt zijn kicksen aan de wilgen. Toch waren er afgelopen winter nog diverse clubs die hem probeerden aan te trekken. Zo was er telefonisch contact met oude liefdes Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo.

VVV en Roda JC belden nog voor afzwaaiende Willem Janssen
© Pro Shots

Janssen verloor kort voor de winterstop zijn basisplaats in de Domstad. Deze winter had hij echter nog een transfer kunnen maken. Er waren voldoende clubs die interesse toonden in de Utrecht-captain.

'Ik ben in januari nog wel benaderd', vertelt hij tegen Voetbal International. 'Voor volgend seizoen, door twee verschillende clubs. Eén club per direct, die toch even polste hoe de situatie was, om daar op huurbasis het seizoen af te maken. Ik zei: ik ga er heel even over nadenken maar eigenlijk wist ik al direct dat dit hem niet ging worden. Het is Utrecht of niet.'

De verdediger groeide op in Limburg en kwam op zijn achtste in jeugdopleiding van VVV-Venlo terecht. Er waren dan ook mensen die dachten dat hij uiteindelijk in het zuiden van Nederland af zou bouwen.

'Venlo heeft wel gebeld, ja. Roda heeft ook gebeld', gaf de verdediger vervolgens eerlijk toe. 'Natuurlijk, daar heb ik een geweldige tijd gehad. Je verloochent niet waar je vandaan komt, maar wij voelen ons hier echt thuis. Dit is wel echt ons thuis. De fase in je carrière en je leven, de volwassenheid. Kijk, daar heb je nog wel wat liggen, maar dit is echt ons thuis. Ga je dat dan nog opgeven voor nog een jaar daar af te sluiten? Wat voegt het toe? Dat heb ik me afgevraagd. Vaak kan het ook alleen maar tegenvallen.'

De aanvoerder, die tegen Heracles Almelo normaliter gewoon een basisplaats heeft, speelde in het verleden voor zowel VVV als Roda. Na dit seizoen blijft hij verbonden aan FC Utrecht. Hij moet alleen nog kiezen welk traject hij ingaat. Janssen kan aan de slag als trainer maar zou ook een beleidsfunctie kunnen gaan bekleden. In dat geval zal hij opgeleid worden om op den duur technisch directeur Jordy Zuidam op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer W. Janssen
Meer over W. Janssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.