VVV degradeert na afgetekend verlies tegen Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft VVV-Venlo verwezen naar de Jupiler League. De ploeg van trainer Erik ten Hag was na de 1-0 zege in eigen huis ook in Venlo het sterkst (3-0) en heeft daardoor nog altijd zicht op promotie naar de Eredivisie.

VVV degradeert na afgetekend verlies tegen Go Ahead

VVV ging vanaf het eerste fluitsignaal op de zoek naar een vroege goal, maar Go Ahead liet al meteen zien dat het niet onder hoefde te doen voor de nummer zeventien van de Eredivisie. Quincy Promes gaf met een schot van afstand tegen de paal meteen een eerste waarschuwing af.

Ook VVV kreeg vlak daarna een goede schietkans via Guus Joppen, maar vervolgens leidde onnodig balverlies van Ahmed Ammi de degradatie van VVV in. Go Ahead profiteerde optimaal, want Jarchinio Antonia opende de score na een uitstekende pass van Marnix Kolder (0-1).

VVV ging daarna met alle macht op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Bryan Linssen en Ammi vlogen allemaal naast het doel van Go Ahead-goalie Nick Marsman, die na rust wel in actie moest komen na een goede actie van Oguzhan Türk.

VVV-coach Ton Lokhoff had met Yanic Wildschut in plaats van Ammi en Roland Bergkamp in plaats van Robert Cullen alles op de aanval gezet, waardoor Go Ahead alle ruimte kreeg in de tegenstoot. De schade bleef aanvankelijk nog beperkt, omdat Niki Mäenpää uitstekend redde bij grote kansen voor Xander Houtkoop en Antonia.

Tien minuten voor tijd was het pleit dan toch beslecht. Promes knikte raak uit een voorzet van Antonia, waarna Kolder in de 89ste minuut nog voor 0-3 zorgde. Daardoor kunnen de Venlonaren zich na vier seizoenen in de Eredivisie opmaken voor de Jupiler League, terwijl Go Ahead donderdag en zondag tegen FC Volendam strijdt om promotie.

Saillant detail is dat Go Ahead Volendam op de laatste speeldag nog van de titel in de Jupiler League afhield met een 3-1 overwinning in De Adelaarshorst. De laatste keer dat Go Ahead uitkwam in de Eredivisie was in 1995/96.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen