VVV dankzij bliksemstart overtuigend langs Vitesse

VVV-Venlo versloeg Vitesse met duidelijke cijfers in het Gelredome. De ploeg van coach André Wetzel sloeg al in de openingsfase het beslissende gat: 1-3.

Nog in de eerste minuut verleidde Jason Oost tegenstander Civard Sprockel tot een fout. Nadat Sandro Calabro de bal had doorgekopt was Oost de verdediger te slim af, Sprockel hield zijn opponent vast en scheidsrechter Jack van Hulten wees terecht naar de penaltystip. Oost benutte de strafschop koeltjes.

Enkele minuten later verdubbelde VVV het verschil. Mike Mampuya stuurde heel bekeken Nordin Amrabat weg. Alleen voor doelman Piet Velthuizen rondde de 21-jarige aanvaller beheerst af. En dat deed hij vlak voor rust nog een keer. Ditmaal met een droge knal nadat Sébastien Sansoni de bal voor de voeten van VVV's topscorer had getikt. De 0-3 stand bij rust was dikverdiend voor VVV, dat in die periode het betere voetbal had laten zien. In de openingsfase creëerde Vitesse nog wel enkele kansen via Santi Kolk en Anduele Pryor, maar de uitblinkende doelman Danny Wintjens kwam niet in de problemen.

Na rust drong Vitesse lange tijd aan en moest de lange keeper wél volop waakzaam zijn, zeker nadat Kolk in de 61ste minuut 1-3 had gemaakt na een verre pass van Remco van der Schaaf. Haim Megrelishvili, Paul Verhaegh, Juan Lorca en Theo Janssen waren allen gevaarlijk, maar Wintjens redde volop.

In de slotfase had VVV zelfs verder uit moeten lopen, ware het dat de Venlonaren te slordig omsprongen met hun kansen. Amrabat was het gevaarlijkst, hij raakte de paal.

Vitesse blijft negende met 36 punten, maar moet vrezen voor FC Utrecht dat één punt minder heeft. VVV klom naar de veertiende plaats met evenveel punten als De Graafschap: 26 stuks.