Vrijgesproken Mendy legt miljoenenclaim neer bij Man City

Reacties

Benjamin Mendy eist zijn achterstallige salaris terug van voormalig werkgever Manchester City. De Engelse club heeft volgens de verdediger geen salaris meer betaald sinds hij in 2021 voor het eerst verdacht werd van verkrachting en aanranding. Afgelopen zomer werd Mendy vrijgesproken.

Vrijgesproken Mendy legt miljoenenclaim neer bij Man City
© Pro Shots

De carrière van Mendy bij Man City kwam in 2021 plots ten einde, toen hij werd opgepakt door de politie. De Engelse topclub schorste de Fransman, die zich moest verdedigen tegen meerdere aanklachten van verkrachting en seksueel geweld. In juli van dit jaar werd Mendy definitief vrijgesproken door een Britse rechtbank.

Op dat moment was Mendy al geen contractspeler van Man City meer. De back werd in 2017 overgenomen door de Engelsen, zijn contract liep tot medio 2023. Inmiddels heeft de linksback zijn rentree gemaakt als speler van FC Lorient, maar hij komt terug bij Man City om zijn salaris van de afgelopen twee jaar op te eisen.

Via een belangenbehartiger van Mendy wordt duidelijk dat Man City vanaf de aanklachten richting Mendy geen salaris meer heeft betaald, Sky Sports weet dat het gaat om een claim van meerdere miljoenen. Deze zaak zal door een tribunaal worden getoetst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.