Vriendendienst houdt Zlatan na vertrek bij Milan mogelijk in Serie A

Reacties

De kans dat Zlatan Ibrahimovic zijn contract bij AC Milan gaat verlengen, is volgens Italiaanse media klein. Een terugkeer naar Zweden behoort tot de mogelijkheden, maar ook een langer verblijf in de Serie A is een optie.

Vriendendienst houdt Zlatan na vertrek bij Milan mogelijk in Serie A
© Pro Shots

Dat meldt Corierre dello Sport deze zondag, althans. Op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant valt te lezen dat Sinisa Mihajlovic een nieuwe poging wil wagen om Ibrahimovic komende zomer alsnog naar Bologna te halen. De Servische trainer hoopte afgelopen winter ook al op een samenwerking met zijn vriend, maar destijds koos de 38-jarige Zweed voor een terugkeer bij Milan.

'Ibra is als een broer voor mij', vertelde Mihajlovic in januari over zijn band met Ibrahimovic, wiens contract bij LA Galaxy toen net was afgelopen. 'Qua karakter lijken we op elkaar. Als spelers stonden we vaak tegenover elkaar, later werden we vrienden. Ik vind het jammer dat hij niet naar ons is gekomen, maar ik snap het wel. Ook al zou hij bij ons meer lol hebben gehad dan daar.'

Die laatste uitspraak is opmerkelijk gezien de ontwikkelingen bij Milan. Ibrahimovic is volgens Italiaanse media niet blij met het beleid van directeur Ivan Gazidis, die al brak met Zvonimir Boban en ook clubicoon Paolo Maldini naar de uitgang lijkt te verdrijven. Zlatan keerde juist terug in San Siro om met dat duo samen te werken, maar heeft zijn toekomst nu verbonden aan die van Maldini.

Hoop
En dat geeft Mihajlovic hoop. 'Hij belde me een paar dagen geleden op, we zullen zien wat hij in de zomer besluit', zei de voormalige vrijetrappenspecialist op de Servische tv over de mogelijke komst van Ibrahimovic naar het Bologna van Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten. 'Hij zal zeker niet bij Milan blijven, maar het is afwachten of hij voor ons kiest of voor een terugkeer naar Zweden.' 

Het komt nu dus mogelijk alsnog tot een samenwerking met Mihajlovic, zoveel is wel duidelijk. Al is het ook niet onwaarschijnlijk dat Ibrahimovic zijn loopbaan voortzet in eigen land. Daar trainde de topscorer aller tijden van Zweden tijdens de coronastop al bij Hammarby IF, de club waarvan hij sinds enige tijd aandeelhouder is. Technisch directeur Jesper Jansson gaf onlangs al toe dat dit zeker een optie is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.