Vreven teleurgesteld in Nijhuis: 'Hij gaf niet eens een waarschuwing'

NAC-trainer Stijn Vreven werd tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord (2-1) al na vierenhalve minuut naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis, wat volgens de Belg niet terecht was. 'Ik had wel perfect zicht op de tribune.'

Het ging allemaal om een moment waar Feyenoord-keeper Brad Jones NAC-spits Umar Sadiq naar de grond werkte. Volgens Vreven een strafschop, maar Nijhuis vond het niets. De trainer van NAC reageerde daar dusdanig fel op, dat hij voor de derde keer dit seizoen werd weggestuurd.

'Het is wat het is', zei Vreven bij FOX Sports. 'Een scheidsrechter heeft altijd gelijk. In mijn ogen wordt ons een 110 procent strafschop ontnomen, plus een rode kaart. Dan zeggen ze dat je je als trainer moet beheersen, maar ik vind dit een terechte reactie. Ik heb alleen geroepen dat het een rode kaart en een strafschop is. Ik kom op voor mijn spelers. Als hen onrecht wordt aangedaan, dan reageer ik zo.'

Vreven was vooral verbaasd dat hij zonder waarschuwing werd weggestuurd. 'Hij heeft tegen Willem II tegen me gezegd dat hij me nooit direct zou wegsturen. Hij zei dat hij emotie snapt in het voetbal en altijd eerst een waarschuwing zou geven. Dat heeft hij niet gedaan, dat vind ik heel teleurstellend. In de rust ben ik naar hem toegegaan en ik heb hetzelfde tegen hem gezegd. Ik heb alle respect voor deze scheidsrechter, maar ik vond het jammer dat hij geen waarschuwing gaf. Als hij had gezegd: "Effe bek houden en zitten", dan was er niks aan de hand.'

Het moment deed wat Vreven betreft overigens geen afbreuk aan de zege van NAC op Feyenoord. 'Dit zijn gouden punten. Twee keer winnen van Feyenoord, dat is voor weinig ploegen weggelegd. De drie punten geven ons weer iets meer comfort op de ranglijst. Ik heb een goed NAC gezien, vooral de eerste helft. Qua balbezit erg degelijk. Daarna voetbalden we niet meer, hebben we gevochten als leeuwen en het resultaat over de streep getrokken.'