Vormer moet geduld hebben bij Club Brugge: 'Geen risico's'

Reacties

Het lijkt er niet op dat Ruud Vormer snel in actie gaat komen voor Club Brugge. Daar willen ze geen risico nemen met de Nederlandse aanvoerder, die niet in actie kwam tegen Paris Saint-Germain en Charleroi.

Vormer moet geduld hebben bij Club Brugge: 'Geen risico's'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
OH Leuven
OH Leuven

Vormer raakte geblesseerd richting het duel met Charleroi en ondanks positieve berichten is trainer Philippe Clement niet van plan hem op te stellen in het komende duel met OH Leuven. 'Ruud zal naar verwachting volgende week aansluiten', stelde Clement op een persmoment. 'We willen geen risico's nemen, het is de bedoeling dat we dit oplossen en de pijn niet terugkomt.'

Clement legde uit dat Vormer kampt met een achillespees die niet meewerkt. 'Het gaat al een stuk beter, Ruud is enorm gedreven. Hij heeft donderdag meegedaan aan de warming-up en de rondo, dat ging zonder pijn. Het is een hele tijd geleden dat hij op deze manier uit bed is gestapt, de laatste weken was zijn achillespees heel stijf.'

Club Brugge speelt vrijdag tegen OH Leuven in de competitie, op de dinsdag wacht al het onderonsje met RB Leipzig in Groep A van de Champions League. Aangezien Vormer pas na het weekend weer aansluit bij Club Brugge, lijkt speeltijd tegen de Duitsers er niet in te zitten. 'Het is kort dag', gaf Clement dan ook toe. 'Voor de wedstrijd tegen OH Leuven is hij sowieso out.' Na de wedstrijd tegen Leipzig wacht in België de topper tegen Anderlecht.

Vormer is een belangrijke kracht bij Club Brugge, vorig seizoen miste hij maar drie competitiewedstrijden in het hele seizoen. Dit seizoen kan Vormer zijn 250ste wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen, hij staat momenteel op 244 duels.

Di 28 sep. 2021

Zo 3 okt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.