Vormer en Groeneveld dragen bij aan volgend succes Club Brugge

Club Brugge heeft een ruime zege op Zulte Waregem geboekt. Voor de regerend kampioen van België was het de vijfde overwinning van het seizoen.

Zulte Waregem
2 - 5
Club Brugge
Club Brugge

Ruud Vormer kan met een goed gevoel richting Zeist vertrekken in de voorbereiding op de interlands tegen Peru en Frankrijk. De middenvelder stond met een voorzet aan de basis van een snelle Brugse voorsprong. Florian Tardieu was de ongelukkige door de bal in zijn eigen doel te werken.

Na de snelle 0-1 vergrootten Kaveh Rezaei uit een strafschop en Emmanuel Dennis nog voor rust de marge namens Club Brugge. Voormalig NEC'er Arnaut Danjuma Groeneveld maakte in de vijftigste minuut een einde aan de laatste hoop van Zulte Waregem door van ruim twintig meter te scoren.

In de 71ste minuut maakte Vormer plaats voor Sofyan Amrabat, die na zijn kwartier tegen Anderlecht dit keer twintig minuten speeltijd kreeg. Met de Marokkaanse international binnen de lijnen kon Club Brugge niet voorkomen dat een andere oud-Feyenoorder – Thomas Buffel – de eer redde voor Zulte Waregem. Theo Bongonda maakte er zelfs nog 2-4 van, voordat Mats Rits namens Club Brugge het laatste woord had (2-5).