Vormdip Salah staat symbool voor bibberend Liverpool

Reacties

Wat is er toch aan de hand met Liverpool? De Engelse topclub verspeelde na de jaarwisseling al elf punten en het is overduidelijk dat het probleem van de ploeg van manager Jürgen Klopp ligt in de voorhoede.

Vormdip Salah staat symbool voor bibberend Liverpool

Achterin staat het namelijk uitstekend bij Liverpool, zeker nu Trent Alexander-Arnold weer helemaal fit is en de problemen op de rechtsbackpositie zijn opgelost. Virgil van Dijk heerst al weken als slot op de deur bij The Reds en wordt steeds vaker naar voren geschoven voor de prijs Speler van het Jaar in Engeland. Toch werden slechts vier van de negen Premier League-duels in 2019 gewonnen.

Voorin is het wel even andere koek. Sadio Mané is de positieve uitzondering met zes doelpunten in zijn laatste zeven competitiewedstrijden, grote zorgen zijn er over sterspeler Mohamed Salah. De Egyptenaar schoot vorig seizoen uit alle hoeken en standen raak, maar heeft inmiddels al weken te maken met een enorme vormdip. In zijn laatste zes wedstrijden schoot de Egyptenaar slechts één keer met scherp.

Ook tegen Everton viel Salah weer op door drie flinke missers. Bij de eerste kwam hij op karakteristieke wijze van de rechterflank naar binnen. Salah had alle ruimte om uit te halen, maar schoot slap in de handen van keeper Jordan Pickford. De andere twee kansen waren met elkaar te vergelijken: Salah kreeg veel tijd en ruimte om richting het Everton-doel op te stomen, maar verprutste de kansen door lang te twijfelen.

Aan zijn acties lag het tegen Everton niet, maar Mo Salah verprutste wel drie enorme kansen.
Aan zijn acties lag het tegen Everton niet, maar Mo Salah verprutste wel drie enorme kansen.

Manager Jürgen Klopp zal zich naar buiten toe nooit uitspreken over de vormdip van Salah en nam de Egyptenaar in bescherming door een toneelstukje op te voeren na de 0-0 tegen Everton. De Duitse coach barstte theatraal in lachen uit toen hem gevraagd werd naar de missers van Salah. ‘Als je de beelden terugkijkt doet hij alles goed, tot het allerlaatste moment. Dan gaat het zo snel, dat gaat de ene keer goed en de andere keer niet.’

Nu Liverpool de koppositie in Engeland kwijt is aan Manchester City, zwelt de kritiek aan. Salah is niet de enige die het moet ontgelden, ook Klopp zelf ligt onder vuur. De Duitser krijgt de kritiek dat hij geen creativiteit durft in te brengen op zijn middenveld. Met Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum en Fabinho koos de trainer tegen Everton wederom voor degelijkheid en veel loopvermogen. Xherdan Shaqiri, Naby Keïta en Adam Lallana, spelers met meer creativiteit, zaten op de bank.

Toch gaat de meeste kritiek uit naar Salah, die dit seizoen ook in topwedstrijden zelden het verschil gemaakt heeft voor Liverpool (zie tweet). Met zeventien doelpunten en acht assists in 28 Premier League-wedstrijden kan hij naar zijn prima cijfers wijzen, maar uit zijn spel blijkt dat de twijfel ook bij Salah zelf is toegeslagen. Als Liverpool nog voorbij Manchester City wil, is de belangrijkste taak voor Klopp dan ook het vertrouwen van Salah op te krikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.