Uitgerekend bij Everton verliest Liverpool koppositie

Reacties

Liverpool heeft in de strijd om de Engelse titel twee punten laten liggen. Everton hield in de Merseyside-derby de rivaal op 0-0.

Uitgerekend bij Everton verliest Liverpool koppositie
Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool

De doelpuntenmachine van Liverpool hapert de laatste weken getuige de doelpuntloze remises tegen Bayern München en Manchester United. Ook Mohamed Salah beleeft een mindere serie. De Egyptenaar scoorde de laatste twee Premier League-duels niet en was daarmee op weg naar een voor hem ongekende periode. Sinds zijn verhuizing in 2017 naar Anfield hervond hij namelijk altijd zijn scoringsdrift na twee wedstrijden zonder een treffer van zijn hand.

In de tweehonderdste Merseyside-derby in competitieverband had Salah de kansen om weer in het middelpunt van de belangstelling te staan als goalgetter. Zo miste de Egytenaar op Goodison Park na bijna een half uur een uitgelezen mogelijkheid de ban te breken. Het was een van de weinige kansen in de eerste helft van de stadsderby.

Na bijna een uur was Salah andermaal dicht bij de openingstreffer. Op het laatste moment maakte Michael Keane met een sliding de poging van de Liverpool-spits onschadelijk. Het was tekenend voor The Reds, die er ondanks kansen en verwoede pogingen maar niet in slaagde averij te voorkomen. Everton liet aan de andere kant na om de rivaal meer pijn te doen.

Ook een ontsnapping zoals eerder dit seizoen beleefd bij de Merseyside-derby op Anfield bleef achterwege voor Liverpool, dat door het puntenverlies de voorsprong op Manchester City heeft zien veranderen in een achterstand van één punt.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.