Mourinho blikt terug op Salah bij Chelsea: 'Een eenzame, naïeve jongen'

Reacties

Mohamed Salah is ontzettend belangrijk voor Liverpool en onder de vleugels van Jürgen Klopp uitgegroeid tot een van de beste spelers in de Premier League. Het eerste avontuur van Salah in deze competitie, bij Chelsea, was echter een stuk minder succesvol.

Mourinho blikt terug op Salah bij Chelsea: 'Een eenzame, naïeve jongen'

Liverpool wilde Salah in januari 2014 al hebben. De Egyptenaar koos er toen echter voor om FC Basel te verruilen voor Chelsea en kreeg op Stamford Bridge te maken met José Mourinho als manager. Salah kwam binnen met hoge verwachtingen, maar kon in het shirt van Chelsea nauwelijks indruk maken. Na slechts dertien competitiewedstrijden werd hij eerst verhuurd aan Fiorentina en vervolgens verkocht aan AS Roma.

Na een jaar Roma klopte Liverpool opnieuw aan bij Salah en nu slaagden the Reds er wel in om de snelheidsduivel binnen te halen. De samenwerking is een groot succes en na 89 officiële wedstrijden heeft Salah al 69 keer gescoord voor Liverpool. In zijn debuutseizoen bij de club werd de aanvaller topscorer van de Premier League, won hij de prijs voor PFA Player of the Year en gidste hij de formatie van Klopp naar de finale van de Champions League.

De vraag die veel Chelsea-fans zich stellen: hoe is het mogelijk dat Salah niet slaagde in Londen? Bij beIN Sports probeerde Mourinho een antwoord op die vraag te geven. 'Hij kwam van Basel en was een eenzame, naïeve jongen', blikte de oefenmeester terug. 'Hij was totaal niet op zijn plaats en heel fragiel. Toen vertrok hij naar Italië en deed hij ervaring op bij Fiorentina en Roma. Toen hij terugkwam naar Engeland, was hij volledig gewend geraakt aan het niveau van het Europese topvoetbal.'

'Hij begreep het spelletje een stuk beter en was fysiek enorm gegroeid', vervolgde Mourinho. 'Je kan duidelijk zien dat zijn lichaam veel sterker is geworden. Ook kwam hij binnen met veel meer zelfvertrouwen. In een paar jaar tijd kan een speler zich duidelijk verbeteren.'

Salah (26) zit nu in zijn tweede seizoen bij Liverpool en jaagt met zijn ploeg op de eerste landstitel van de club sinds 1990. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt op het moment twee punten, maar Liverpool heeft nog een wedstrijd tegoed. Om 17.15 uur beginnen Salah en co aan de uitwedstrijd bij Everton.

Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.