Voorzitter Franse voetbalbond spreekt van 'buitensporige campagne' tegen Qatar

Reacties

Noël Le Gräet, voorzitter van de Franse voetbalbond, vindt dat er een ‘buitensporige campagne’ tegen Qatar is gevoerd. De voorzitter stelt dat men zich moet richten op de voetbalkant en niet op de politieke kant van dit WK.

Voorzitter Franse voetbalbond spreekt van 'buitensporige campagne' tegen Qatar

'We zijn in Frankrijk graag een beetje overdreven in veel zaken. De aandacht voor de politieke kant van het WK in Qatar verbaast me soms een beetje. Het is aan de politici om hun werk te doen. Dit land is wat het is en ik richt me op het voetbal', aldus Le Gräet in gesprek met het Franse RTL.

Ook stelt hij dat de band tussen Frankrijk en Qatar prima is. 'Qatar en Frankrijk tekenen nog steeds relatief grote contracten en de twee regeringen kunnen het vrij goed met elkaar vinden. Ik heb over Paris Saint-Germain en PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi ook niets te klagen', stelt de frontman.

Le Gräet stelt dat het WK voetbal leeft onder de Franse bevolking. 'Het TV-record is verbroken bij de wedstrijd van Frankrijk afgelopen dinsdag en ook de cafés zaten overal vol. Ik kreeg veel foto's van jonge mensen. Hoe dan ook, het Franse team staat overal boven.'

Andere Europese voetbalbonden spraken juist wel uit tegen het WK in Qatar en de keuzes van de FIFA. Zo lieten Denemarken en Duitsland bijvoorbeeld weten het onzin te vinden dat ze niet met de OneLove-band mogen spelen op het toernooi.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.