'Voorzitter en Hyballa hopen op hulp Van der Vaart bij uitslaande Esbjerg-brand'

Reacties

Rafael van der Vaart is in beeld om te helpen met het blussen van de uitslaande brand bij zijn oude club Esbjerg fB. Deense media melden dat hij in beeld is om assistent te worden van trainer Peter Hyballa, de voorzitter van de club wil alleen bevestigen dat hij in gesprek gaat met de 38-jarige Nederlander.

'Voorzitter en Hyballa hopen op hulp Van der Vaart bij uitslaande Esbjerg-brand'
© Pro Shots

Zoals bekend: de situatie bij Esbjerg staat op springen. Hyballa (ex-trainer van NEC en NAC Breda) nam deze zomer het stokje over bij de Deense club, maar al snel klonk er kritiek op zijn manier van werken. De Duitse oefenmeester vroeg daarna om tijd, maar dat hielp niet. Vrijdag kwam naar buiten dat de selectie het vertrouwen in Hyballa middels een brandbrief al razendsnel heeft opgezegd, waarop voorzitter Paul Conway liet weten dat hij nog altijd achter de trainer staat.

Nu is er een volgend hoofdstuk toegevoegd aan het opmerkelijke verhaal. Conway (de man die met de Pacific Media Group onlangs ook FC Den Bosch overnam) gaat binnenkort om tafel met Van der Vaart, zo heeft hij bevestigd. De ex-Ajacied woont in Esbjerg, waar zijn vrouw Estavana Polman professioneel handbalt. Zelf sloot Raffie in 2018 zijn carrière af bij Esbjerg, dat avontuur mislukte totaal.

Nu zou het wellicht tot een rentree kunnen komen. Conway geeft in Deense media toe dat er een gesprek met Van der Vaart gepland staat. Hij zou deel moeten gaan uitmaken van de staf van Hyballa, al wilde de preses daar niet over speculeren. 'Daar kan ik nog niets over zeggen. We gaan eten en praten, en dan zien we wel verder', aldus Conway tegen JydskeVestkysten.

Dat Hyballa en Conway interesse hebben in een samenwerking met Van der Vaart, lijkt echter wel vast te staan. De trainer liet eerder in een interview met de hierboven genoemde krant weten: 'Het zou prachtig zijn om met hem te werken. Of dat nu is als assistent op het veld, of een soort teammanager naast het veld, of een combinatie van die twee: we moeten bekijken of het mogelijk is.' Conway vertelde in de krant al eens dat het 'een fout' is dat Van der Vaart nog geen baan aangeboden heeft gekregen van Esbjerg. Mogelijk komt dat er nu dus toch van.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.