Veelbesproken Hyballa vraagt tijd: 'Alsof je ineens vegetariër wordt'

Reacties

Peter Hyballa beleeft zondag zijn vuurdoop in het Deense voetbal. De Duitse trainer zal extra onder een vergrootglas liggen na de veelbesproken eerste weken.

Veelbesproken Hyballa vraagt tijd: 'Alsof je ineens vegetariër wordt'
© Pro Shots

Na een meer dan hectische voorbereiding maakt Esbjerg fB zich op voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vendsyssel FF is zondag de tegenstander van de formatie van Hyballa, die bij zijn aantreden als opdracht had meegekregen het verloren terrein weer goed te maken.

Met dat doel voor ogen begon de voormalig trainer van onder andere NEC en NAC Breda voortvarend aan zijn klus bij de Deense club. Zijn harde aanpak leidde tot de nodige ophef, waarbij verwijten als mentale vernederingen te horen waren. Zelfs de Deense spelersvakbond werd ingeschakeld.

Ondanks de storm mocht Hyballa blijven zitten. Aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen kijkt hij op de website van zijn club met enige spanning uit naar zondag. 'Voor mij persoonlijk is het ook enorm spannend, want ik zit in een nieuwe competitie waar ik erg naar uitkijk om die te leren kennen.'

De eerste kennismaking met het Deense voetbal was intens. Hyballa vraagt tijd. Niet direct kunnen de vruchten worden geplukt van aanpak. 'Ik heb eerder gezegd dat het enkele weken zal duren voordat we zijn waar we moeten zijn', aldus de Duitser. 'Het is een beetje alsof je na elke avond veel vlees te hebben gegeten de volgende dag vegetariër wordt, overigens zonder dat ik een waardeoordeel geef in dit voorbeeld.'

Zondag in het thuisduel met Vendsyssel FF moeten wel de eerste tekenen zichtbaar zijn van de door Hyballa ingezette lijn. Want hij zal onder een vergrootglas liggen. 'Peter kan de veranderingen die nodig zijn om te werken in een land als Denemarken doorvoeren, dat weet ik zeker. Als hem dat niet lukt, dan zullen we er opnieuw over nadenken, maar ik verwacht geen problemen', zei voorzitter Michael Kjalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.