Voorzitter Amerikaanse bond stapt op na uitspraken over damesvoetbal

Reacties

Carlos Cordeiro is afgetreden als voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond. De 63-jarige bestuurder raakte de afgelopen weken in opspraak wegens uitspraken over het salarisverschil tussen mannelijke en vrouwelijke voetballers.

Voorzitter Amerikaanse bond stapt op na uitspraken over damesvoetbal
© Pro Shots

Het dameselftal van de Verenigde Staten voelt zich financieel ondergewaardeerd ten opzichte van de mannen en spande daarom een rechtszaak aan tegen de bond. De Amerikaanse dames, die afgelopen zomer wereldkampioen werden, maken zich al langere tijd hard voor equal pay.

De bond reageerde middels een verklaring, waarin verdedigd werd dat de mannen meer geld verdienen, omdat zij te maken hebben met 'een grotere verantwoordelijkheid' en 'een hoger vaardigheidsniveau gebaseerd op snelheid en kracht.'

Die uitspraken kwamen de bond op veel kritiek te staan, met name van de speelsters van Team USA. Aanvoerder Megan Rapinoe noemde het donderdag 'schaamteloze vrouwenhaat en seksisme'.

Cordeiro voelt zich nu genoodzaakt zijn taken als voorzitter neer te leggen. Hij wordt in ieder geval tijdelijk opgevolgd door Cindy Parlow Cone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.