Voormalig Twente-back Rosales kan wéér plaaggeest Messi worden

Reacties

Twee keer binnen acht dagen de plaaggeest zijn van Lionel Messi. Voormalig FC Twente-verdediger Roberto Rosales is op de helft van die missie. Rosales bezorgde Messi met twee assists namens Venezuela een nare rentree bij Argentinië (3-1). Zaterdag wacht de Catalaanse derby tussen het Barcelona van Messi en Rosales' Espanyol.

Voormalig Twente-back Rosales kan wéér plaaggeest Messi worden
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Espanyol
Espanyol

Samen met coach Michel Preud'homme strijkt de destijds 22-jarige Venezolaanse rechtsback Rosales in 2010 neer in Enschede. Hij heeft er dan drie seizoenen op zitten bij AA Gent, dat hem in de zomer van 2007 bij Caracas FC ophaalde. In het laatste seizoen worden Preud'homme en Rosales tweede en winnen ze de Belgische beker. Ook in het eerste seizoen bij FC Twente wint het duo Preud'homme-Rosales prijzen: de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. Op de laatste speelronde grijpen ze naast de landstitel in een onderling duel met Ajax.

Preud'homme vertrekt nadien voor een lucratief avontuur naar Saoedi-Arabië, Rosales blijft nog drie seizoenen plakken en groeit uit tot een publiekslieveling. In 2014 houdt toch ook de Venezolaan, hoewel ze hem dolgraag willen houden bij FC Twente, het voor gezien.

La Liga
Rosales vertrekt naar Málaga om zijn geluk te beproeven in een van de sterkste competities ter wereld, La Liga. In drie jaar tijd mist hij slechts zestien wedstrijden waarvan vijf door schorsingen. Is Rosales fit, dan speelt hij. De laatste wedstrijden van vorig seizoen ziet hij desondanks als aanvoerder toe hoe Málaga CF afdaalt naar het tweede niveau van Spanje, waar het dit seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 uitkomt in de Segunda División A.

Rosales niet. Na de degradatie toont hij volgens mensen bij de club te weinig betrokkenheid. Bovendien is zijn salaris een te forse kostenpost. Espanyol biedt de oplossing en haalt hem op huurbasis naar Estadi Cornellà-El Prat. De Venezolaanse rechtsback mag zich daardoor opmaken voor zijn vijfde opeenvolgende seizoen in La Liga.

Van de eerste dertien wedstrijden dit seizoen verschijnt Rosales alleen thuis tegen SD Eibar en uit tegen Sevilla binnen de lijnen. Sinds de thuiswedstrijd tegen Real Betis op 16 december 2018 mist Rosales nog maar één duel. Zelfs aanvoerder Jávi Lopez moet wijken, naar de bank óf de linkerkant, voor Rosales.

Messi vs. Rosales
Het is hét grote nieuws voorafgaand aan de oefeninterland tussen Argentinië en Venezuela: voor het eerst sinds het WK 2018 in Rusland zit Messi weer bij de selectie van de Argentijnen. Rosales en zijn landgenoten zijn niet onder de indruk en zijn al helemaal niet van plan mee te werken aan een glorieuze rentree van de Argentijnse sterspeler. Bij de rust staat het 0-2 voor Venezuela in het oefenduel. Twee assists van, jawel, Rosales.

Zaterdag om 16.15 uur staat Rosales weer oog in oog met Messi. Tenminste, als Messi speelt. Volgens de officiële berichten van de Argentijnse voetbalbond liet Messi het oefenduel met Marokko schieten wegens een liesblessure. Argentijnse en Spaanse media weten echter wel beter: al vóór het duel met Venezuela werd gemeld dat hij de wedstrijd tegen Marokko zou laten schieten vanwege zijn drukke speelschema.

En dus kan Rosales zaterdag voor de tweede keer in acht dagen tijd Messi de voet dwars zitten. Ditmaal in de Derbi barceloní. Hoe hij dat gaat doen? 'Messi demonstreert elke week zijn kwaliteit en helpt zijn team elke week te winnen. We moeten ons concentreren om zijn bewegingen in de kiem te smoren. De sleutel zal liggen in ons teamwork. Dan kunnen we iedereen verslaan', aldus de man die inmiddels ook bij Espanyol niet meer weg te denken is aan de rechterzijde van het veld.

Spelersprofiel

R. Rosales


Geboortedatum:
20 november 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Caracas
Nationaliteit
Venezuela
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Sport Recife
Nationaal team:
Venezuela
LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.