Argentinië ziet eenzaam lichtpuntje Messi alweer afhaken

Reacties

Lionel Messi heeft het Argentijnse kamp alweer verlaten. De Barcelona-ster maakte vrijdagavond zijn rentree in de nationale ploeg, maar het aanstaande oefenduel met Marokko laat hij schieten. Dat is een tegenvaller voor bondscoach Lionel Scaloni, die Messi het lichtpuntje van het teleurstellende oefenduel vond.

Argentinië ziet eenzaam lichtpuntje Messi alweer afhaken
Argentinië
Argentinië
1 - 3
Venezuela
Venezuela

Het was hét grote nieuws voorafgaand aan de oefeninterland tussen Argentinië en Venezuela: voor het eerst sinds het WK zat Messi weer bij de selectie. Na het dramatisch verlopen eindtoernooi in Rusland waren er volop speculaties over het einde van zijn interlandloopbaan, maar daar bleek dus geen sprake van. De rentree van Messi eindigde echter in een enorme deceptie.

Argentinië ging in Madrid met 3-1 onderuit, tot teleurstelling van bondscoach Lionel Scaloni. 'Dit is een stap terug voor ons, maar gelukkig gebeurt het in een oefenduel en niet in een wedstrijd waar het er écht om gaat. Als je ziet hoe wij de goals weggeven... Dat heeft helemaal niets te maken met het systeem, maar met de instelling. We hebben een hoop te verbeteren.'

Overigens richtte hij zich met zijn kritiek niet op Messi. 'Hij speelde goed. Alle kansen die we kregen, kwamen omdat hij iets creëerde, of voor verwarring bij Venezuela zorgde. Het gebeurt niet vaak dat Messi de wedstrijd níét naar zich toetrekt, dus dat deed hij deze keer ook.' Dat het niet het gewenste resultaat opleverde, zag Scaloni ook. 'Dat betekent dus dat de rest méér zal moeten brengen.'

Het erbarmelijke resultaat was niet de enige domper voor Scaloni. Kort na de wedstrijd maakte de bond bekend dat Messi achterblijft in Spanje en dus niet meereist naar Marokko, waar dinsdag een oefeninterland tussen beide landen op het programma staat. Officieel geeft de bond een liesblessure als reden, maar in Argentinië werd vóór het duel met Venezuela al gemeld dat Messi de tweede oefenpot zou laten schieten, vanwege zijn drukke schema.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.