Voormalig Roda JC-adviseur Anelka voelt zich nergens te groot voor

Reacties

Vier jaar geleden verraste Nicolas Anelka door in het kielzog van Aleksei Korotaev op te duiken bij Roda JC. Nu heeft de 41-jarige oud-international weer een nieuwe klus in de marge van het Europese voetbal. De voormalige topspits gaat aan de slag als technisch directeur bij de Franse amateurclub Hyères FC.

Voormalig Roda JC-adviseur Anelka voelt zich nergens te groot voor
© Pro Shots

Het maakt nog maar eens duidelijk dat Anelka zich nergens te groot voor voelt. De voormalige adviseur van Roda JC, die na zijn vertrek uit Kerkrade nog als jeugdtrainer werkte bij Lille, vertelt tegen Nice Matin zich op de lange termijn te richten met Hyères, dat uitkomt in National 2, het tweede amateurniveau van Frankrijk. Zijn aanstelling als directeur volgt op de overname door Mourad Boudjelall, in het verleden eigenaar van rugbyclub Toulon FC en in december nog genoemd als potentiële koper van Olympique Marseille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doel is om Hyères in eerste instantie naar het hoogste amateurniveau te brengen. Vandaaruit kan het vizier mogelijk op promotie naar de Ligue 2. 'We hoeven hier niet vanaf nul te beginnen. Er ligt al een basis, een heel goede basis', stelt Anelka, die niet wil ingaan op eventuele aankopen. 'Er circuleerden al namen in de pers, heel interessant', lacht hij. 'We zullen spelers kiezen die bij dit project passen. En we kunnen wel dingen willen, maar de realiteit ligt op het veld. We nemen de tijd.'

Voor Anelka is het een nieuw, opmerkelijk hoofdstuk ver weg van de internationale top waar hij als speler jarenlang furore maakte. De oud-spits van onder meer Arsenal, Real Madrid en Chelsea moest vier jaar terug met zijn internationale netwerk een rol van betekenis spelen bij Roda JC, maar in augustus was er geen spoor meer te bekennen van de 'consultant'. Begin vorig jaar vertrok Anelka bij de jeugdopleiding van Lille. Toen hintte hij nog op een rol in de staf van zijn oude club Fenerbahçe.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.