Ongekende soap bij Marseille eindigt nu echt voor Villas-Boas

Reacties

André Villas-Boas is vertrokken als trainer van Olympique Marseille. De Franse grootmacht heeft de Portugees ontslagen, nadat hij daar op een merkwaardige manier om vroeg.

Ongekende soap bij Marseille eindigt nu echt voor Villas-Boas
© Pro Shots

Villas-Boas baarde opzien tijdens zijn persconferentie eerder deze dinsdag. De uitgesproken coach opende de aanval op de clubleiding. Hij liet aan de journalisten weten woedend te zijn over de gang van zaken achter de schermen bij Marseille. Marseille versterkte zich op Deadline Day met Olivier Ntcham, maar Villas-Boas stond niet achter die transfer. Sterker, hij zei er via de Franse pers te zijn achter gekomen dat Ntcham alsnog naar Marseille kwam. De coach had eerder geen goedkeuring gegeven voor de transfer.

De ex-trainer van onder meer FC Porto, Chelsea en Tottenham Hotspur diende zijn ontslag in en dat is inmiddels geaccepteerd door de Marseille-leiding. Het is al langer bijzonder onrustig binnen en rond de club. Afgelopen zaterdag werd het trainingscomplex van L'OM nog bestormd door een groep supporters op het moment dat de selectie daar aanwezig was. Als gevolg van die onrust werd het thuisduel met Stade Rennes afgelast.

Villas-Boas begon in de zomer van 2019 aan zijn klus in Marseille. De 43-jarige tacticus loodste de club in zijn eerste seizoen nog knap naar de tweede plaats, waarmee een rentree in de Champions League werd gerealiseerd. Momenteel staat Marseille negende in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.