Voormalig PSV'er Pereiro na heldenrol bij Uruguay: 'Het was ongelofelijk'

Gastón Pereiro heeft Uruguay in de nacht van donderdag op vrijdag een grote dienst bewezen als invaller in het WK-kwalificatieduel met Ecuador. De voormalig PSV'er maakte in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).

Uruguay
Uruguay
1 - 0
Ecuador
Ecuador

Uruguay blijft door het late doelpunt van Pereiro op koers voor het WK in Qatar. De Uruguayanen staan derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Brazilië is met acht overwinningen in acht wedstrijden koploper en Argentinië staat tweede. De voorsprong van Uruguay op nummer vier Ecuador en nummer vijf Colombia is dankzij de goal van Pereiro twee punten.

Ontlading
De huidige speler van Cagliari kwam tien minuten voor tijd in het veld bij Uruguay, waar sterspeler Luis Suárez ontbrak vanwege een blessure, en kopte in de de extra tijd de winnende goal binnen. 'Het gevoel na mijn goal was ongelofelijk. Iedereen werd gek, ik besloot maar te gaan rennen. Ik was zo gelukkig. Het was een zware wedstrijd voor het hele team', zei Pereiro tegen AUFTV.

Bondscoach Oscar Tabárez hoopte dat Pereiro het verschil kon maken in de slotfase van een wedstrijd waarin Uruguay en Ecuador aan elkaar gewaagd waren. 'De coach zei dat ik vrijuit moest spelen en de bal moest opeisen. Ik zag de voorzet voor mijn doelpunt pas op het laatste moment op mij afkomen, maar op intuïtie maakte ik een kopbeweging. Daarna was iedereen in extase.'

Zwaar programma
Uruguay wacht volgende maand een zwaar programma in de WK-kwalificatiegroep. Dan zijn Colombia, Brazilië en Argentinië de tegenstanders. 'Het wordt een zware serie, maar we hebben genoeg kwaliteit in onze selectie om het elke tegenstander heel moeilijk te maken', besluit Pereiro, die tussen juli 2015 en januari 2020 voor PSV uitkwam.

Voormalig PSV'er Gastón Pereiro helpt Uruguay aan een cruciale zege in de WK-kwalificatiereeks