Messi wijst Argentinië de weg met hattrick en grijpt record van Pelé

Reacties

Lionel Messi heeft zijn klasse weer eens getoond in het Argentijnse nationale elftal. De sterspeler was in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) verantwoordelijk voor alle drie de goals in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia. Door de hattrick kreeg Messi een record van Pelé in handen.

Messi wijst Argentinië de weg met hattrick en grijpt record van Pelé
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Bolivia
Bolivia

Argentinië kwam weer in actie tijdens de WK-kwalificatiereeks na de opmerkelijke gebeurtenissen in Brazilië van zondagavond. Daar zouden de Argentijnen de kraker tegen Brazilië spelen, maar al na een paar minuten kwamen officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld op om vier Argentijnse spelers mee te nemen. Zij zouden vanwege de coronaregels niet welkom zijn in het land. De wedstrijd werd daarna gestaakt en de Argentijnen keerden huiswaarts.

De volgende wedstrijd tegen Bolivia leverde geen problemen op, zowel op als buiten het veld. Messi werd voor de zoveelste keer de grote man bij Argentinië, waar Ajacied Lisandro Martínez negentig minuten op de bank zat. Hij zag Messi de score al na een kwartier openen. De aanvaller van Paris Saint-Germain kreeg de bal van Leandro Paredes, speelde verdediger Luis Haquin door de benen en krulde de bal met zijn linkervoet in de hoek.

Lautaro Martínez kreeg vervolgens de grootste mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Messi tikte hij van dichtbij net naast en daarna werd een doelpunt van de spits van Internazionale afgekeurd vanwege buitenspel. De 2-0 viel na rust alsnog via Messi, die zich met hulp van Martínez en een verdediger door de defensie van Bolivia wurmde en scoorde. In de slotfase zorgde Messi ook nog voor een toegift door uit een rebound op een schot van Paredes de 3-0 te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door zijn hattrick kreeg Messi een record van Pelé in handen. De Argentijn heeft nu 79 keer gescoord voor zijn land, twee keer meer dan Pelé deed voor Brazilië. Daarmee is Messi de meest scorende international van een Zuid-Amerikaans land. Na de wedstrijd tegen Bolivia was de hoofdrolspeler in tranen. Het was de eerste keer dat Argentinië voor het eigen publiek speelde sinds de Copa América werd gewonnen in Brazilië. Het winnen van de prijs werd met de fans gevierd, waarbij er bij Messi tranen van geluk te zien waren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brazilië
Brazilië
2 - 0
Peru
Peru

Koploper Brazilië won in een lastige wedstrijd van Peru, waar Renato Tapia in de basis stond. Dat kwam mede door de snelle openingstreffer van Éverton Ribeiro, die binnenschoot na goed voorbereidend werk van Neymar. Lucas Paquetá liet het vervolgens na om er 2-0 van te maken. Zijn schot werd geblokt door een van de Peruviaanse verdedigers.

De tweede Braziliaanse goal viel voor rust alsnog. Gabriel 'Gabigol' Barbosa zag zijn voorzet vanaf de achterlijn getoucheerd worden, waarna de bal voor de voeten van Ribeiro kwam. Die haalde zonder na te denken uit en waar zijn schot nog gekeerd werd door de voeten van een verdediger, stond Neymar op de juiste plek om binnen te schieten. Via Gabigol, Paquetá en invaller Hulk kreeg Brazilië in de tweede helft nog kansen op meer, maar het bleef bij 2-0. Brazilië won zo ook de achtste WK-kwalificatiewedstrijd.

Uruguay
Uruguay
1 - 0
Ecuador
Ecuador

Bij Uruguay werd voormalig PSV'er Gastón Pereiro verrassend de matchwinner in de wedstrijd tegen directe concurrent Ecuador. Lang leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen toen ook een goal van Matías Vecino werd afgekeurd vanwege buitenspel. Pereiro was toen al in het veld gekomen voor Giorgian De Arrascaeta en zorgde in de extra tijd voor de bevrijdende treffer. Op aangeven van Nahitan Nández, die net als hij bij Cagliari speelt, kopte Pereiro raak: 1-0.

Overige uitslagen


WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
5
Peru
18
7
3
8
19-22
-3
24
6
Colombia
18
5
8
5
20-19
+1
23
7
Chili
18
5
4
9
19-26
-7
19
8
Paraguay
18
3
7
8
12-26
-14
16
9
Bolivia
18
4
3
11
23-42
-19
15
10
Venezuela
18
3
1
14
14-34
-20
10
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.