Voormalig NEC-goalie frustreert Cavani tijdens bekerzege PSG

Paris Saint-Germain heeft zich  geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France. In het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk wurmde de miljardenploeg van Unai Emery, ondanks het ontbreken van twee kopstukken, zich voorbij Guingamp: 4-2.

Emery moest het woensdagavond in zijn voorhoede doen zonder de twee duurste spelers ter wereld. Neymar ontbrak vanwege een dijbeenblessure, terwijl Kylian Mbappé afgelopen weekend tegen Olympique Lyon een flinke knal tegen zijn hoofd te verwerken kreeg. Hij werd in de dankzij Memphis Depay met 2-1 verloren kraker getorpedeerd door keeper Anthony Lopes, liep daarbij geen ernstige schade op, maar was desondanks niet fit genoeg om acte de présence te geven in het bekertreffen.

Desondanks viel er in de PSG-voorhoede nog genoeg te genieten. Zo tekende Edinson Cavani met een kopbal (naast) voor het eerste gevaar, waarna Ángel Di María de 1-0 en 2-0 inluidde. De Argentijn zag eerst hoe zijn voorzet door Adrien Rabiot met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd, vier minuten later werkte Lucas Deaux een volgende voorzet van Di María in zijn eigen doel.

De spanning kwam voor rust nog even terug, toen PSG-goalie Kevin Trapp een penalty weggaf. Hij bracht Yeni N'Gabakoto in het strafschopgebied naar de grond, waarna Marcus Thuram - zoon van voormalig verdediger Lilian - de strafschop benutte. De thuisploeg bleef in het vervolg van de eerste helft de veel betere ploeg en had ook na rust een flink overwicht. Toch duurde het nog tot de 64ste minuut voordat de marge van twee werd hersteld.

Recordjacht
Javier Pastore passeerde voormalig NEC-keeper Kalle Johnsson met een kopbal en zette daarmee zijn handtekening onder wat de beslissing leek. De nummer negen van de competitie gaf echter niet op en tekende uit een tweede pingel voor de tweede aansluitingstreffer van de avond. Dit keer was het Thomas Meunier met de overtreding in de zestien, N'Gabakoto schoot vanaf elf meter raak. PSG-verdediger Marquinhos zorgde met (ook al) een kopbal in de slotfase voor de eindstand.

Bij 4-2 bleef het, wat vooral Cavani een nare bijsmaak zal bezorgen. Hij heeft nog altijd één treffer nodig om zich in zijn eentje tot topscorer aller tijden van PSG te laten kronen, maar blijft voorlopig steken op 156 doelpunten. Woensdag was hij meermaals dichtbij, maar keer op keer lag Johnsson in de weg. Komend weekend krijgt Cavani een herkansing en gaat hij verder op recordjacht, dan neemt zijn ploeg het in de Ligue 1 op tegen Montpellier. Tot die tijd moet Cavani de eer delen met Zlatan Ibrahimovic.