Blije matchwinner Memphis: 'We waren niet bang voor PSG'

Reacties

Met een fantastische knal in de 94ste minuut besliste Memphis Depay zondagavond de Franse topwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-1). De Oranje-international begon op de bank, maar haalde als invaller uiteindelijk toch zijn gram.

Blije matchwinner Memphis: 'We waren niet bang voor PSG'

Met een mooie dribbel naar binnen en een verwoestend schot in de bovenhoek werd Memphis de held van de avond in Lyon. Direct na afloop verscheen de linksbuiten voor de camera's van Canal+. 'Ik ben blij. Dit was een heel belangrijke wedstrijd voor ons. We speelden ons eigen spel en lieten zien dat we niet bang waren voor PSG.'

Na zijn goal deed Depay, zoals wel vaker dit seizoen, zijn vingers in zijn oren (zie foto). Voorafgaand aan de wedstrijd legde hij uit dat dat gebaar meer is dan alleen een antwoord op de kritiek die hij dit seizoen regelmatig krijgt, ondanks zijn vele goals en assists. 'Ik luister echt wel naar mensen wanneer ze iets interessants zeggen. Als je mijn manier van juichen goed bekijkt, zie je dat ik mijn handen naar de hemel reik. Ik lees de bijbel en luister naar God. Dankzij hem ben ik profvoetballer geworden.'

Door zijn goal staat Depay nu op negen competitietreffers dit seizoen. Daarnaast leverde hij in de competitie ook al vijf assists. Over alle competities gerekend heeft de ex-PSV en Manchester United-speler dit seizoen elf keer gescoord en acht keer de beslissende eindpass geleverd.

Door de overwinning blijft Lyon op de tweede plek staan in de Ligue 1. De ploeg van coach Bruno Génésio is koploper PSG tot op acht punten genaderd. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.