Voormalig bondscoach Rode Duivels: 'Ze maken meer kans dan op vorige WK'

Reacties

België kan volgens Georges Leekens, oud-bondscoach van de Rode Duivels, de derde plaats van het WK in Rusland (2018) weleens overtreffen in Qatar. De voormalig trainer van onder andere Anderlecht, Club Brugge en Roda JC merkt dat de verwachtingen rond de ploeg niet hoog zijn.

Voormalig bondscoach Rode Duivels: 'Ze maken meer kans dan op vorige WK'
© Pro Shots

België is de huidige nummer twee op de FIFA-ranking, achter Brazilië, maar veel indruk maakte de ploeg van bondscoach Roberto Martínez in de afgelopen periode niet. In de Nations League won Oranje zowel uit als thuis van de Belgen.

Volgens Leekens komt het België niet slecht uit dat de torenhoge verwachtingen in de buitenwereld, zoals bij de laatste eindtoernooien, zijn afgenomen. De 73-jarige oud-international ziet genoeg perspectief voor meer dan een derde plaats. 'Net omdat de druk zal minder zijn', vertelde Leekens in het tv-programma De Afspraak.

De oud-bondscoach van België wijst wel op de waarde van sterkhouders als Kevin De Bruyne (derde bij verkiezing om de Ballon d'Or, red.) en Thibaut Courtois (uitgeroepen tot beste keeper tijdens het Ballon d'Or-gala in Parijs). 'Wij kunnen geen twee of drie mensen missen. De ruggengraat van het team moet op topniveau zijn', aldus Leekens.

Een zwanenzang van een 'gouden generatie' bij België zit niet in de lijn der verwachting bij Leekens. De Belgen beginnen in de groepsfase tegen Canada en treffen daarna Marokko en Kroatië. 'Ik denk dat ze meer kans maken dan bij het vorige WK. Het publiek verwacht minder en de druk zal ook minder zijn. Bovendien zal de honger om een prijs te winnen nog groter zijn dan vorig keer.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.