Courtois vol onbegrip na uitslag Ballon d'Or-verkiezing: 'Slechts zevende'

Reacties

Thibaut Courtois zag maandagavond een geweldig seizoen van Real Madrid bekroond worden met een aantal individuele onderscheidingen. Zelf veroverde hij de Lev Yashin-prijs voor beste keeper van de wereld. Toch was de Belg niet bepaald tevreden.

Courtois vol onbegrip na uitslag Ballon d'Or-verkiezing: 'Slechts zevende'

Voor de camera's van het Spaanse medium SPORT liet Courtois zijn ongenoegen blijken over de manier waarop France Football de Ballon d'Or organiseert. Dat de doelman van de Rode Duivels 'slechts' zevende werd op de lijst van beste spelers ter wereld irriteerde hem. Het stemsysteem is volgens Courtois niet goed ingericht.

'Je wint La Liga, je wint de Champions League, je team wint de finale dankzij al je reddingen en je wordt slechts zevende...', uitte Courtois zijn ongenoegen. Hoewel de keeper het terecht vond dat ploeggenoot Karim Benzema de hoofdprijs mee naar huis sleepte, vond hij de indeling van de rest van de ranglijst niet goed opgezet. 'In de toptien stond niet eens één verdediger.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat er hoofdzakelijk aanvallers kans maken om de Ballon d'Or te winnen, vindt Courtois niet goed. Al was de Belg er persoonlijk blij mee dat hij zelf in ieder geval nog een onderscheiding voor zijn vakmanschap kreeg. 'Dit jaar hebben ze in ieder geval de trofee voor de beste keeper uitgevonden.'

Volgens Courtois is hij er als keeper net zo verantwoordelijk voor dat Real Madrid de Champions League won als Benzema. Daarnaast vestigde hij diverse records, door onder andere de meeste reddingen ooit te maken. In de Champions League stonden vijftig reddingen op zijn naam, terwijl hij in La Liga liefst zestien keer zijn doel schoon hield.

Door de Lev Yashin-prijs te veroveren, volgde Courtois collega Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain) op als beste keeper ter wereld. Behalve Courtois waren ook Alisson Becker (Liverpool) en Ederson (Manchester City) genomineerd.

In VI ZSM ging het ook over de Ballon d'Or-verkiezing:

'De Grote-Appels-met-Peren-show en échte test Danjuma volgt donderdag'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.