Door Oranje verraste Vertonghen gaat in op toekomst bij Rode Duivels

Reacties

Jan Vertonghen (35) verwacht niet dat het WK in Qatar zijn laatste kunstje wordt in het shirt van België. De recordinternational van de Rode Duivels speelde zondagavond tegen Nederland zijn 141ste interland.

Door Oranje verraste Vertonghen gaat in op toekomst bij Rode Duivels
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Vertonghen deed negentig minuten mee in de Nations League-wedstrijd tegen Oranje en lijkt op weg naar het WK in Qatar verzekerd van een basisplek bij België. De voormalig Ajacied hoopte de laatste interland voor de start van het WK met een positief gevoel af te sluiten, maar de Belgen ging onderuit in de Johan Cruijff Arena.

Tactiek Oranje
'We kwamen hier om te winnen en dat we hebben ook getoond. We wilden Nederland met een snelle goal destabiliseren en we hebben daarvoor ook kansen gehad, zoals na drie minuten met Eden (Hazard, red.). Een snelle goal had niet betekend dat we hier met 0-3 of 0-4 hadden gewonnen, maar dan creëer je iets in de hoofden van de Nederlanders', aldus Vertonghen tegen de NOS.

De routinier, die vorige maand Benfica verliet voor Anderlecht, was enigszins verrast door de tactiek van het Nederlands elftal. 'We kregen veel ruimte, we hadden verwacht dat ze hoog druk zouden zetten, maar ze lieten Toby (Alderweireld, red.) ook helemaal vrij. Toby is een goede speler in balbezit. We hadden die vrijheid meer moeten benutten met lopende mensen. Dat kwam er niet helemaal uit.'

Vincent Janssen schermt de bal af voor Belgisch recordinternational Jan Vertonghen.
© Pro Shots
Vincent Janssen schermt de bal af voor Belgisch recordinternational Jan Vertonghen.

'Op het middenveld volgden de Nederlanders hun mannetjes. Kevin (De Bruyne, red.) is dat wel gewend en wist daarmee om te gaan. Met Frenkie de Jong erbij was Nederland vast meer van hun eigen kracht uitgegaan. Ze stonden verdedigend heel goed, ze hebben snelheid, kracht en lengte. De keeper (Remko Pasveer, red.) deed het ook heel goed', verklaart Vertonghen, die met België op het WK gekoppeld is aan Canada, Kroatië en Marokko.

Toekomst
De verdediger is nog niet bezig met een naderend afscheid als international. 'Ik voel me echt goed en ga nog zolang door als ik kan. Ik voel ook nog dat het gaat en dat ik het team iets kan brengen. We worden er niet jonger op, maar de aanwas bij het team is ook goed. Zeno Debast is pas achttien en heeft het in zijn eerste twee interlands goed gegaan. We hebben Charles De Ketelaere en nog een aantal twintigers. Met een goede mix kunnen we nog altijd een goed team op de been brengen. Ik ga nog wel even door', besloot Vertonghen met een brede glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.