Voormalig AZ-back Steinsson moet nieuw tijdperk Leeds vormgeven

Reacties

Grétar Steinsson wordt de nieuwe technisch directeur van Leeds United. Hij komt over van Tottenham Hotspur en gaat op Elland Road de taken overnemen van zijn vertrokken voorganger Victor Orta.

Voormalig AZ-back Steinsson moet nieuw tijdperk Leeds vormgeven
© Pro Shots

Nederlandse voetballiefhebbers kennen Steinsson vooral van zijn tijd bij AZ tussen 2005 en 2008, waar de IJslander naam maakte als een rechtsback met tomeloze energie en een imponerend stemvolume. Het door hem ingeschreeuwde 'Retteketet AZ' is nog altijd regelmatig te horen over de luidsprekers van het AFAS Stadion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Steinsson vertrok na zijn AZ-tijd naar Bolton Wanderers, en na Tottenham Hotspur heeft hij in Leeds opnieuw een Engelse werkgever met een wit thuisshirt. De 41-jarige Steinsson mag in Yorkshire gaan bouwen aan een ploeg die zo snel mogelijk terugkeert naar de Premier League, na de degradatie in mei dit jaar. Bij Tottenham was hij coördinator van verschillende afdelingen van de Noord-Londense club.

Er veranderde deze week wel meer bij Leeds: eigenaar Andrea Radrizzani is ook vertrokken. Na het betalen van een slordige 200 miljoen euro maakt het bedrijf 49ers Enterprises, bekend van American football-team San Francisco 49ers, voortaan de dienst uit bij The Whites.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.