Voormalig Ajax-doelwit Vlachodimos zweert trouw aan Benfica

Reacties

Odysseus Vlachodimos heeft zijn toekomst verbonden aan Benfica. Het contract van de 28-jarige doelman is opengebroken en verlengd met drie seizoenen. De Griekse sluitpost, die vorige zomer nog dicht bij een overgang naar Ajax was, ligt nu tot medio 2027 vast bij de koploper van Portugal.

Voormalig Ajax-doelwit Vlachodimos zweert trouw aan Benfica
© Pro Shots

Ajax gooide in de laatste week van de zomerse transferperiode een lijntje uit naar Vlachodimos, die even op weg leek naar Amsterdam. Benfica wilde de Griek echter alleen laten gaan als er een capabele vervanger kon worden binnengehaald. Dat gebeurde niet en op Deadline Day volgde er dan ook geen groen licht voor de transfer. Ajax versterkte zich in de winter alsnog onder de lat met Gerónimo Rulli.

Vlachodimos is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Benfica, waar hij een belangrijke speler is in het elftal van trainer Roger Schmidt. Onder leiding van de Duitse oefenmeester staat de topclub bovenaan in de competitie. Benfica won dinsdag in de achtste finale van de Champions League nog met 5-1 van Club Brugge.

Voorlopig gaat Vlachodimos nergens naartoe. De Griekse keeper kwam in de zomer van 2018 over van Panathinaikos en keepte al meer dan tweehonderd wedstrijden voor Benfica. Zijn vorige contract liep nog anderhalf jaar door, nu ligt Vlachodimos dus tot de zomer van 2017 vast.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer O. Vlachodimos
Meer over O. Vlachodimos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.