Voormalig Ajax-doelwit Sulemana blinkt uit op weg naar duel met Vitesse

Stade Rennes heeft zich mede door twee goals van voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana weer opgericht in de Ligue 1. De komende tegenstander van Vitesse in de Conference League won in eigen huis met 5-0 van Clermont Foot.

Rennes
Rennes
6 - 0
Clermont
Clermont

Rennes gaat volgende week donderdag op bezoek bij Vitesse en tankte tegen Clermont Foot weer wat vertrouwen na drie nederlagen op rij in de Franse competitie. Het gepromoveerde Clermont Foot kende een prima seizoensstart met één nederlaag in de zes voorgaande duels maar kreeg in Roazhon Park een pak slaag van Rennes. Voor rust vonden Jonas Martin en Martin Terrier het net voor de thuisclub: 2-0.

In de tweede helft deed Sulemana van zich spreken. De Ghanees die deze zomer als speler van het Deense Nordsjaelland Rennes verkoos boven Ajax scoorde tot woensdag pas één keer voor zijn nieuwe club, maar wist tegen Clermont Foot in een tijdsbestek van twee minuten twee keer het net te vinden. Gaetan Laborde en Flavien Tait bepaalden de eindstand op 6-0. Rennes staat door de ruime zege op de tiende plaats, een plek achter Clermont Foot. Rennes gaat zondag op bezoek bij Girondins Bordeaux.

Lille
Lille
2 - 1
Reims
Reims

De regerend Frans kampioen OSC Lille herpakte zich voor eigen publiek tegen Stade de Reims van de derbynederlaag tegen RC Lens (1-0). Met Sven Botman in de basis wonnen Les Dogues met 2-1. De goals van de thuisploeg vielen voor rust. Jonathan David en Benjamin André waren beiden trefzeker op aangeven van Burak Yilmaz. Alexis Flips benutte in de slotfase nog een strafschop voor Reims, bij wie Mitchell van Bergen en Azor Matusiwa in de basis begonnen. Lille laat door de winst de degradatiezone achter zich.

Monaco
Monaco
3 - 1
Saint-Étienne

AS Monaco kent net als Lille een teleurstellende start in de Ligue 1 en kon de zege op Saint-Étienne dus goed gebruiken. De Monegasken, met Myron Boadu in de basis, wonnen woensdagavond met 3-1 van de bezoekers uit Saint-Étienne, die nog zonder overwinning zijn dit seizoen. Kevin Volland opende voor rust de score, maar de bezoekers kwamen na de rode kaart van Etienne Green nog in de eerste helft op 1-1 via Denis Bouanga. Nadat Boadu na ruim een uur spelen werd vervangen door Wissam Ben Yedder wist de Fransman het verschil te maken voor Monaco. Ben Yedder benutte een minuut na zijn invalbeurt een strafschop en maakte vlak voor tijd ook de 3-1. Voor Monaco was het de eerste zege van het seizoen in de Ligue 1.