Vitesse meteen aan kop in Conference League na zege in Slovenië

Reacties

Vitesse is donderdag goed gestart aan de groepsfase van de Conference League. De Arnhemse ploeg won op bezoek bij NS Mura en zag groepsgenoten Stade Rennes en Tottenham Hotspur gelijkspelen.

Vitesse meteen aan kop in Conference League na zege in Slovenië
© Pro Shots
Mura
Mura
0 - 2
Vitesse
Vitesse

Het was tot 1 september de vraag of Riechedly Bazoer en Oussama Tannane bij Vitesse zouden blijven. Dat was het geval en waar trainer Thomas Letsch het tweetal in de Europese voorrondes regelmatig links liet liggen vanwege de transferperikelen startten beide spelers donderdag wel tegen de nummer vijf van Slovenië. Tannane liet zich in de beginfase meteen zien. Met een voorzet achter zijn standbeen langs stelde hij Nicolai Baden Frederiksen in staat om te koppen. De poging zeilde over het doel.

Vitesse had de overhand, maar de goal liet nog op zich wachten. Na een overduidelijke buitenspelgoal van Mura die afgekeurd werd, sloegen de Arnhemmers na een half uur toe. Dat gebeurde met enig fortuin. Middenvelder Sondre Tronstad kreeg de bal voor zijn voeten nadat een voorzet slecht werd weggewerkt door de thuisploeg. Tronstad schoot tegen de rug van ploeggenoot Matus Bero aan, waarna hij een herkansing kreeg en wel raak vuurde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Net als in de voorrondewedstrijden tegen Dundalk liet Vitesse het nog wel toe dat de tegenstander wat hoop hield op een goed resultaat. Door slordigheidjes kwam Mura er af en toe uit, maar scoren deden de Slovenen niet. Vitesse deed dat na rust wel. Baden Frederiksen was met een kopbal al dicht bij de 0-2 en Tannane schoot even later tegen de lat. Aanvoerder Danilho Doekhi verdubbelde uiteindelijk de voorsprong door uit een hoekschop binnen te koppen. Vervolgens kwam Vitesse niet meer in de problemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rennes
Rennes
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur beleefde in de groep van Vitesse een matige start aan de Europese campagne. De Londenaren, met Steven Bergwijn in de basis, kwamen in de beginfase nog wel op voorsprong doordat Loïc Badé uit een voorzet van Lucas Moura de bal in zijn eigen doel werkte. Daarna ging het echter mis. Flavien Tait zorgde met een goed schot in de rechterhoek voor de 1-1 en kort daarna viel Bergwijn geblesseerd uit.

De Nederlander was niet de enige die de wedstrijd niet kon afmaken. Lucas Moura viel al vroeg in de tweede helft uit en ook Harry Kane werd gewisseld door manager Nuno Espirito Santo. Zonder hen kwam Tottenham op achterstand door Gaetan Laborde, die op aangeven van voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana scoorde. Lang stond die 2-1 echter niet op het scorebord, want Pierre-Emile Højbjerg zorgde voor 2-2. De vervanger van Bergwijn kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde niet.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep G Conference League

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.