Voor señor Eriksson is avontuur in Mexico ten einde

Sven-Göran Eriksson is ontslagen als bondscoach van Mexico. De Mexicaanse voetbalbond (FMF) maakte donderdagmiddag bekend dat de Zweed moet vertrekken vanwege de slechte resultaten.

Voor señor Eriksson is avontuur in Mexico ten einde

Na drie van de tien speelronden bezet Mexico de vierde plaats in de WK-kwalificatiegroep van de Noord-Amerikaanse zone. Woensdag verloor El Tri met 3-1 in Honduras. Alleen de bovenste drie kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Zuid-Afrika. De nummer vier moet een play-off spelen tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse zone.

'Helaas, het is een feit dat de resultaten niet zijn zoals we verwacht hadden', begon voorzitter Justino Compéan zijn verklaring. 'Vanochtend waren we bij elkaar gekomen om actie te ondernemen. We kunnen niet het risico lopen dat we ons niet kwalificeren voor het WK. Ik heb de trainer gesproken en het deed mij erg veel pijn, maar ik heb señor Eriksson moeten vertellen dat zijn periode bij de nationale selectie ten einde is.'

Eriksson heeft het nog geen jaar volgehouden in Mexico. De Zweed tekende op 3 juni 2008 als opvolger van Hugo Sánchez, die op zijn beurt slechts zestien maanden de eindverantwoording had. Eriksson zat dertien interlands op de bank, won zes duels en verloor er eveneens zes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen