Mexico en Eriksson ontsnappen aan WK-uitschakeling

Mexico en Sven Göran Eriksson ontsnapten woensdag aan een vroegtijdige uitschakeling in de kwalificatiereeks voor het WK. Op doelsaldo lukte het El Tri zich ternauwernood te plaatsen voor de laatste groepsfase.

Mexico en Eriksson ontsnappen aan WK-uitschakeling

In de CONCACAF-zone stond woensdag de laatste speelronde van de voorlaatste groepsfase op het programma. De beste zes ploegen van de drie kwalificatiepoules verdienden een deelnamebewijs voor de beslissende groep. Daarvan zullen uiteindelijk de eerste drie landen zich rechtstreeks kwalificeren, terwijl de nummer vier een play-off moet afwerken.

De Verenigde Staten, Costa Rica en El Salvador waren al zeker van plaatsing, terwijl Trinidad en Tobago al nagenoeg zeker was. De spanning zat in Groep 2, waar Honduras, Mexico en Jamaïca alle kans maakten op één van de twee tickets.

Honduras verzekerde zich van deelname door op eigen veld met
1-0 te winnen van Mexico. In San Pedro Sula tekende Ricardo Osorio voor de beslissende goal, door in de 51ste minuut de bal in zijn eigen doel te werken. Mexico zocht tevergeefs naar de gelijkmaker. De frustratie over de dreigende nederlaag bleek zo groot, dat in de slotfase Gerrardo Torrado en Carlos Vela beiden een rode kaart incasseerden.

Toch konden bondscoach Eriksson en zijn Mexicanen nog enigszins juichen. Jamaïca won weliswaar met 3-0 van Canada, maar moest alsnog op doelsaldo de tweede plaats aan Mexico laten. De Jamaïcanen kwamen vier goals te kort voor kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen