Bondscoach Eriksson onder druk na slechte start Mexico

Met de 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Honduras zette Mexico woensdag de matige vorm van de WK-kwalificatie voort. De ploeg van Sven-Göran Eriksson staat door dat resultaat op een teleurstellende vierde plaats in de Noord-Amerikaanse zone.

Bondscoach Eriksson onder druk na slechte start Mexico

Na de 2-0 thuiszege van zaterdag op Costa Rica leek Mexico weer de juiste vorm te hebben gevonden. Vier dagen later al is de druk weer terug bij de ploeg en zijn coach. Door twee goals van Honduras-speler Carlos Cosley en één van Carlos Pavon was de laat benutte strafschop van Nery Castillo van geringe waarde. Naast de 3-1 nederlaag verloor Mexico ook Carlos Salcido met een rode kaart. De verdediger van PSV trok vlak voor tijd aan de noodrem toen Pavon alleen op weg was naar Mexico-doelman Memo Ochoa.

'We hadden het beste van het spel, maar twee of drie defensieve fouten deden ons de das om', verklaarde bondscoach Eriksson na de wedstrijd. 'Ik was zeer verbaasd over het resultaat. We hadden goede kans op drie punten, want we speelden erg goed. Of ik me zorgen maak over mijn aanblijven? Dat zijn beslissingen die de bond maakt. Niet ik.'

'Het doel is om het wereldkampioenschap te halen', reageert Mexicaans bondsbestuurder Nestor de la Torre. 'Maar we lijken alleen in staat in eigen huis resultaat te boeken. We hebben nu vijf uitnederlagen op rij geleden en daar zijn we ontevreden over. We gaan een grondige analyse maken van de huidige situatie en waar we in de toekomst heen moeten. Voordat we met conclusies komen willen we eerst hebben gesproken met de spelers en de technische staf.'

In de kwalificatiepoule van de Noord-Amerikaanse zone staan de Mexicanen op een vierde plaats achter de Verenigde Staten, Costa Rica en Honduras. De eerste drie landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vier speelt een play-off tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse zone. Mexico was deelnemer aan dertien WK-eindrondes. De laatste keer dat het land ontbrak, was in 1990.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen