'Eriksson en zijn groene muizen glippen door het raam'

Mexico kwalificeerde zich met de hakken over de sloot voor de beslissende groepsfase van de WK-kwalficatieronde van de CONCACAF. Maar de Mexicanen zijn allerminst blij en twijfelen over het aanblijven van bondscoach Sven-Göran Eriksson.

'Eriksson en zijn groene muizen glippen door het raam'

Op doelsaldo stelde Mexico de tweede plaats in Groep 2 veilig, achter Honduras en voor Jamaica. Op eigen veld deed El Tri wat het hoort te doen, winnen. Maar buiten Mexico stelde de ploeg van Eriksson teleur met een gelijkspel tegen Canada en nederlagen in Honduras en Jamaica. Bovendien was het spel van erbarmelijk niveau.

'Hebben we iets te vieren?', vraagt de verslaggever van La Cronica zich dan ook af na het 1-0 verlies bij Honduras van woensdag. 'Het was alsof Mexico de deur naar de Mundial voor zichzelf had dichtgetrokken, maar dankzij Canada kon het nog door het raam glippen, met gescheurde kleren, een gepijnigde trots en met de handen omhoog.' De groene muizen van Eriksson Een verslaggever van Estadio zette boven zijn verslag Ratones verdes: groene muizen, terwijl El Universal kopte Veel straf en geen glorie. 'We hebben niet eens kunnen denken aan een gelijkspel. Het is een trieste avond. Opnieuw blijken we niet welkom op vreemde bodem; is het een voorproefje van wat ons te wachten staat in de Hexagonal?', verwijst het dagblad naar de bijnaam van de beslissende WK-ronde.

De dagbladen hebben niet alleen een eensluidend oordeel over het spel van Mexico, ze vragen zich alle af of Eriksson de geschikte bondscoach is en betwijfelen of de Zweed nog op de bank zit als in maart de Mexicanen beginnen aan hun volgende serie kwalificatieduels. Hij is pas sinds juni in dienst, maar maakte wel de gehele groepsfase mee als bondscoach.

'Als het van mij afhangt, dan ga ik door', verklaarde Eriksson na de nederlaag. 'Zonder twijfel, we gaan ons kwalificeren voor Zuid-Afrika. Zeer zeker. Het is overbodig mij te vragen of ik doorga, want ik zeg hetzelfde als wat ik gisteren heb gezegd en wat ik een maand geleden heb gezegd: ik zit op de bank van Mexico in Zuid-Afrika. Dat is het enige antwoord dat ik hierop wil geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen