Volop lof voor keizerlijke Kane: 'Captain Fantastic, Harry Houdini'

Reacties

Op de ochtend na de even late als nipte zege van Engeland op Tunesië (2-1) is Harry Kane de gevierde man aan de overkant van de Noordzee. De verschillende Britse kranten prijzen op hun voorpagina stuk voor stuk de 24-jarige aanvoerder en aanvalsleider, die de Engelse ploeg met twee treffers toch nog aan een goede WK-start hielp.

Volop lof voor keizerlijke Kane: 'Captain Fantastic, Harry Houdini'

Bondscoach Gareth Southgate was na afloop een van de eersten om Kane na zijn eerste goals op een groot toernooi te overladen met complimenten. 'Als hij niet had gescoord, stond ik daar nu weer vragen over te beantwoorden. Het enige wat hij nu nog niet heeft gedaan, is scoren in augustus', reageerde Southgate. 'Hij heeft de lat telkens weer hoger gelegd, ik ben enorm blij voor hem. Hij zal enorm trots zijn dat hij zijn land op een WK naar de overwinning heeft geleid, dat is het belangrijkste.'

Hoewel de treffers van Kane bepaald niet de schoonheidsprijs verdienden, toonden ze wel aan dat hij als geen ander de kunst beheerst om op het juiste moment op de juiste plaats te staan. Op die manier zette hij Engeland voor rust op voorsprong en kopte hij vlak voor tijd ook de 2-1 binnen. Zo werd de topspits van Tottenham Hotspur de eerste speler sinds Gary Lineker (WK 1990, twee strafschoppen tegen Kameroen) die twee keer scoorde voor Engeland in een WK-duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Captain Fantastic, kopt The Daily Telegraph dan ook op the day after. Dat Kane zijn bijnaam Hurricane eer aandeed was voor The Daily Star reden te openen met Hooray Kane, terwijl The Daily Express de bijnaam van Harry Redknapp even leent: Harry Houdini. The Mirror trekt de vergelijking met Julius Caesar: He Kane, He Scored He Conquered. De kop van The Sun - Kane is Buzzing - is het meest ludiek van allemaal, verwijzend naar de vele vliegjes die de spelers op het veld in Volgograd teisterden.

Kane repte er na afloop zelf ook over, maar vond dat het er allemaal bij hoort. 'Ons was van tevoren al verteld dat er veel vliegjes zouden zijn, maar het waren er nog meer dan we dachten. Ze zaten in onze ogen en in onze mond, maar het hoort er allemaal bij. Je moet simpelweg dealen met wat er op je pad komt en de ploeg is er goed mee omgegaan', aldus Kane, die na afloop ook kritisch was op de arbitrale beslissingen die volgens hem en vele anderen in het nadeel van Engeland uitvielen.

Ondanks alles begon Engeland eindelijk weer eens goed aan een groot toernooi. De laatste keer dat The Three Lions hun eerste duel op een WK of EK wonnen was in 2006 (1-0 tegen Paraguay). De keer daarvoor was in 1998, ook tegen Tunesië (2-0). Southgate was er toen nog bij als speler. 'Toen zat ik met Teddy Sheringham bij de dopingcontrole, terwijl iedereen aan het feestvieren was. Vanavond krijg ik de feeststemming bij de fans en in de kleedkamer tenminste wel een beetje mee.'

De bondscoach was blij dat zijn jonge ploeg toch nog kreeg wat het verdiende, ook omdat spelers als verdediger Harry Maguire zo met een goed gevoel aan het WK beginnen. 'Zijn potentie is enorm. Hij is samen met Jordan Pickford waarschijnlijk de enige speler die geen cupfinal of Champions League-duels heeft gespeeld. Daarom was het voor hem nog meer een ontdekkingsreis dan voor andere spelers. Ik hoop dat deze avond hem laat geloven.' En met hem heel Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.