Volland en Fàbregas leggen PSG over de knie, hoofdrol Mbappé verdampt

Na acht competitie-overwinningen op rij weet Paris Saint-Germain weer wat verliezen is. Op bezoek bij AS Monaco leek er halverwege geen vuiltje aan de lucht, maar aan het einde van de wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten stond PSG met lege handen.

Monaco
Monaco
3 - 2
PSG
PSG

Bij de Parijse miljardenformatie ontbraken Kylian Mbappé en Neymar in de vorige speelronde nog, maar ten opzichte van de 3-0 thuisoverwinning op Stade Rennes waren de twee vedettes weer terug. Thomas Tuchel hield de Braziliaan nog even op de bank, net als Jong Oranje-linksback Mitchel Bakker, maar besloot om Mbappé wél in de basis te zetten. En daar zal de Duitse trainer geen spijt van hebben gehad.

De thuisploeg hield het voor rust 25 minuten vol, maar daarna zette PSG aan en hield het in het restant van de eerste helft flink huis. Na een dieptebal van Ángel Di María ging Mbappé er als een haas vandoor, waarna hij zeer overtuigend de 0-1 binnenschoot. Een paar minuten later kregen de bezoekers een penalty wegens een lompe overtreding van Youssouf Fofana, vanaf de stip tekende Mbappé voor zijn tweede van de avond.

Het leek voor de pauze nóg erger te worden voor de thuisploeg, maar het plotseling wervelende PSG had pech: goals van Moise Kean en Mbappé werden afgekeurd wegens buitenspel. In beide gevallen was het zéér nipt, maar de VAR was tweemaal onverbiddelijk. Gesterkt door het feit dat ze door de videoscheidsrechter nog enigszins in leven waren gehouden, gingen de Monegasken na rust fanatiek op jacht naar doelpunten. En met succes.

Comeback
Zes minuten na rust kreeg de van Bayer Leverkusen overgenomen Kevin Volland de bal in de zestien plotseling in zijn bezit, de Duitser schoot simpel de aansluitingstreffer binnen. Tien minuten later was het vervolgens wéér raak voor Volland, op soortgelijke wijze. Via invaller Cesc Fàbregas kwam de bal voor zijn voeten en de spits tikte de 2-2 in het lege doel. Dat was al een domper voor de bezoekers, waar Neymar en Bakker invielen, maar het werd nóg erger.

De flaterende Abdou Diallo verspeelde de bal aan Volland en wilde dat rechtzetten, maar trok de spits in de zestien onderuit, waarna Fàbregas vanaf de stip de zege voor AS Monaco veiligstelde. Daarmee kwam er een einde aan een imponerende reeks van de Parijzenaars. Nadat de grootmacht de eerste twee Ligue 1-duels van dit seizoen had verloren (1-0 bij RC Lens, 0-1 thuis tegen Olympique Marseille won PSG acht competitieduels op rij. Dat gebeurde zes keer zelfs zeer overtuigend: drie keer won het met 3-0, twee keer met 4-0 en één keer zelfs met 6-1. Aan die serie is dus een einde gekomen.