Paris Saint-Germain heeft voor de achtste keer op rij gewonnen in de Ligue 1. Zonder de sterren Kylian Mbappé en Neymar werd de topper tegen Rennes eenvoudig gewonnen.

PSG
3 - 0
Rennes
Rennes

Bij Everton kon hij geen potten breken, maar Moise Kean begon wel erg goed aan zijn huurbeurt in Frankrijk. De twintigjarige Italiaan van Everton scoorde vier keer in zijn eerste zes officiële wedstrijden namens zijn tijdelijke werkgever en tegen Rennes bezorgde hij PSG een vliegende start. Na drukzetten van Ángel Di María kwam de bal met enig fortuin bij Kean terecht, die van zo'n zeventien meter doeltreffend uithaalde.

Tien minuten na het doelpunt van Kean zorgde Di María op zeer fraaie wijze voor de verdubbeling van de voorsprong. De Argentijn ontsnapte na een pass van Ander Herrera aan buitenspel en verschalke Rennes-doelman Alfred Gomis met een schitterende lob. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist, maar in de 73ste minuut tekende Di María ook voor de 3-0 eindstand door van buiten het strafschopgebied raak te schieten.

Zodoende kwam de rentree van Di María precies op het juiste moment voor PSG, dat geen beroep kon doen op onder anderen Mauro Icardi, Kylian Mbappé en Neymar. Tegen de nummer drie van de Ligue 1 kwam de koploper echter geen moment in de problemen dankzij de Argentijn, die de vorige vier competitiewedstrijden vanwege een schorsing moest missen. Di María kreeg die straf vanwege het spugen tijdens Le Classique.

Toch was het niet allemaal hosanna in het Parc des Princes, want nog voor rust gingen Idrissa Gueye en Thilo Kehrer geblesseerd naar de kant bij de thuisclub, terwijl in de tweede helft ook Moise Kean zich moest laten vervangen. Mitchel Bakker kwam als vervanger voor Kehrer binnen de lijnen.