Volendam komt met de schrik vrij in Utrecht, Jong Ajax klopt Roda

FC Volendam heeft na twee remises op rij weer eens goede zaken gedaan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Concurrent FC Emmen verspeelde punten tegen Jong AZ. NAC had het lastig in Eindhoven en Roda JC ging onderuit in Amsterdam.

Jong FC Utrecht
0 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Volendam had aan een punt genoeg om een voorsprong te nemen op Excelsior in de top van het klassement. Er werd door de ploeg van trainer Wim Jonk natuurlijk gehoopt op meer tegen het wisselvallige Jong FC Utrecht. De Utrechtse talenten kregen vlak voor de interlandbreak nog zes goals tegen in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (0-6). Tegen Volendam stond de defensie van de thuisploeg een stuk beter. Bij de bezoekers lieten onder anderen Martijn Kaars, Daryl van Mieghem en Robert Mühren kansen liggen. Jong FC Utrecht hield ondanks het aanvallende wisselen van Jonk lang stand. In de 82ste minuut werd de ban alsnog gebroken. Achraf Douiri zorgde voor het bevrijdende doelpunt, hij hielp Volendam met zijn eerste goal in het betaalde voetbal aan de zege.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 1
Roda JC Kerkrade

Bij Jong Ajax deed Danilo voor de vijfde keer dit seizoen mee in de Keuken Kampioen Divisie. De 22-jarige Braziliaan kon zich als eindstation van aanvallen van de beloftenploeg nu eens niet onderscheiden. Waar Danilo vijf keer gescoord had in zijn vorige vijf optredens op het tweede niveau, opende nu vleugelverdediger Anass Salah-Eddine de score voor Jong Ajax. De negentienjarige Ajacied klopte in de 55ste minuut Rody de Boer en zorgde zo voor de 1-0. Roda toonde daarna veerkracht. De Limburgers hadden op 24 september voor het laatst een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie verloren en dachten via Robert Klaasen (1-1) aan een nederlaag te ontsnappen. Dylan Vente miste na de gelijkmaker nog een strafschop en die misser was voor Roda extra zuur door de 2-1 van Amourricho van Axel Dongen in de 82ste minuut.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Thom Haye is ziek en ontbrak daardoor in Eindhoven bij NAC. De creatieve ingevingen van de middenvelder werden gemist, want de ploeg uit Breda had moeite om gevaar te stichten tegen Jong PSV. In de tweede helft was NAC wel twee keer dicht bij de openingstreffer. Een voorzet van Kaj de Rooij eindigde kort na rust al op de lat en de twintigjarige aanvaller trof een kwartier voor het einde nog eens het aluminium. Zo bleef het bij 0-0 en kan NAC de weg omhoog maar niet vinden vanuit de middenmoot.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 0
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen zag de achterstand op koploper Volendam oplopen. De ploeg van Dick Lukkien liep zich stuk op Jong AZ, dat vrijdag bij Roda JC Kerkrade al een einde maakte aan een reeks van vier nederlagen op rij (2-2) en nu opnieuw een punt pakte. Ondanks kansen voor beide teams eindigde het duel in Wijdewormer zoals hij was begonnen: zonder doelpunten, dus.