Volendam herpakt zich na curieuze eigen goal en loopt weg bij Emmen

FC Volendam heeft zaterdag dankzij late treffers van Bilal Ould-Chikh en Daryl van Mieghem drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Emmen. De bezoekers kwamen direct na de rust aan de leiding door geblunder in de Volendam-defensie, maar de ploeg van trainer Wim Jonk knokte zich naar de winst.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Het duel tussen de laagvliegers in de Eredivisie leverde een zeer aantrekkelijke ontmoeting op. Binnen vijf minuten kwam Volendam twee keer dreigend voor het doel van Mickey van der Hart: Van Mieghem en Henk Veerman zagen hun schoten worden gekeerd door de alerte doelman van Emmen. Na de eerste tien minuten was het Emmen dat de klok sloeg in Volendam.

Mark Diemers ontpopte zich tot de smaakmaker bij Emmen en strooide met passes in het Kras Stadion. Een venijnig afstandsschot van Diemers werd gekeerd door Volendam-keeper Filip Stankovic, waarna in de rebound Jeremy Antonisse miste. Nog voor de rust raakte Diemers ook de paal, al had zijn inzet meer weg van een voorzet. Antonisse kopte in tweede instantie over.

Volendamse blunder
Zestien tellen (volgens Opta) na de aftrap in de tweede helft kwam Emmen alsnog op voorsprong. Na een bijzonder knullig misverstand tussen Xavier Mbuyamba en Stankovic na een doorgekopte lange bal kopte Ole Romeny op doel. De inzet van de aanvaller ging tegen de paal, maar de bal viel via Stankovic alsnog in het doel. Geen enkele Eredivisie-club maakte dit seizoen meer eigen doelpunten dan Volendam: drie.

Na de achterstand leefde Volendam op en werd ook direct gevaarlijk. Een schot van de Deen Oskar Buur werd door Mike te Wierik van de doellijn gehaald en Francesco Antonucci vond Van der Hart op zijn weg. Volendam kreeg na ruim een uur alsnog de beloning voor de getoonde aanvalsdrang. Na een voorzet van Van Mieghem torende Benaissa Benamar hoog boven iedereen uit en kopte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Late beslissing
Naarmate de slotfase verstreek nam Emmen het initiatief in handen, maar vlak voor tijd werd het aan de andere kant 2-1 voor Volendam. Invaller Bilal Ould-Chikh profiteerde na een verre uittrap van Stankovic van geklungel in de Emmen-defensie en schoot na zijn dribbel beheerst raak: 2-1. In de extra tijd bepaalde Van Mieghem de eindstand op 3-1. Volendam vergroot door de zege de voorsprong op nummer zestien Emmen tot vijf punten.