Voetbalwereld verbaast zich over ontslag Nagelsmann: 'Dit is Hollywood-Bayern'

Reacties

Dat Bayern München trainer Julian Nagelsmann gaat ontslaan, wordt lang niet door iedereen begrepen. Volgens Duitse media staat Thomas Tuchel klaar om de oefenmeester op te volgen en wordt Nagelsmann verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties in de Bundesliga en het uitblijven van ontwikkeling bij bepaalde spelers.

Voetbalwereld verbaast zich over ontslag Nagelsmann: 'Dit is Hollywood-Bayern'
© Pro Shots

De Duitse journalist Tobias Escher vat de situatie bij Bayern gevat samen: 'Een trainer die 25 miljoen euro heeft gekost op een donderdagavond tijdens een interlandperiode ontslaan, een paar dagen voor de belangrijkste competitiewedstrijd, om hem te vervangen door de ex-trainer van de concurrent die daar wordt gehaat. Dat is Hollywood-Bayern ten voeten uit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Escher merkte ook op dat Tuchel de zesde Bayern-trainer wordt sinds Pep Guardiola de club in 2016 verliet. In de rest van Europa is vooral plaats voor verbazing. 'Een aardbeving bij Bayern', schreef de Spaanse krant AS. De landgenoten van Marca voegden toe: 'Een schok in de Bundesliga.' La Gazzetta dello Sport sprak van 'een donderslag bij heldere hemel'.

'Bayern wordt niet voor niets FC Hollywood genoemd', schreef Le Parisien. De Franse krant vindt het in het geval van Bayern ook weer geen al te grote verrassing. 'Er gebeuren daar continu nieuwe dingen. De komende uren zullen we vast meer te weten komen over de redenen van het ontslag.' L'Équipe snapt weinig van de beslissing. 'Dat Nagelsmann nu overboord wordt gegooid, roept vragen op. Bayern ligt nog steeds op koers voor de treble.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uitspraken van Bayern-voorzitter Herbert Hainer werden donderdagavond nog eens van stal gehaald. De preses zei na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen juist nog dat Nagelsmann nog lang bij Bayern zou werken. 'Julian heeft zich goed ontwikkeld. Hij is een toptrainer en dat heeft hij tegen Paris Saint-Germain bewezen op het hoogste niveau. We hopen op een lange periode met hem. Hij heeft niet voor niets een vijfjarig contract gekregen, met hem willen we bouwen', zei Hainer tegen Kicker.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.