Voetbal op tv: waar de Europese duels van PSV, AZ en FC Twente te volgen zijn

Reacties

Het is de week van het Europese voetbal, maar óók de week waarin de Nederlandse en diverse Europese competities gaan beginnen. Via dit artikel weet je precies wanneer en waar je moet inschakelen om je favoriete club(s) te volgen.

Voetbal op tv: waar de Europese duels van PSV, AZ en FC Twente te volgen zijn
Als extra service stelt VI dit seizoen op verschillende momenten in de week een tv-gids samen met daarin de uitzendinformatie van de belangrijkste wedstrijden in de komende dagen.

De wedstrijd om de serieuze centen wordt dinsdag afgewerkt, als PSV tegenover AS Monaco staat in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd begint om 20.00 uur, om 19.00 uur kan je al inschakelen voor de voorbeschouwing. De wedstrijd wordt op ESPN uitgezonden, maar is ook te zien via het open kanaal FOX. De nachtbraker blijft overigens gewoon lekker zitten na de wedstrijd van PSV, want in de nacht van dinsdag op woensdag gaat ESPN verder met de Copa Libertadores.

Dinsdag:

Wedstrijd Aftrap Zender
AS Monaco - PSV (voorronde CL) 20.00 uur ESPN 1 / FOX

Woensdag:

Wedstrijd Aftrap Zender
Corinthians - Flamengo (Copa Lib.) 02.30 ESPN 1

De donderdag wordt een drukke voetbaldag. In de avond komen FC Twente en AZ in actie in de derde voorronde van de Conference League. Wie die wedstrijden zonder in slaap te vallen wil kijken, moet misschien het nachtprogramma ervoor overslaan. In de nacht van woensdag op donderdag zendt ESPN namelijk drie wedstrijden uit. In de Major League Soccer kan je met Nick Marsman en Eloy Room twee keepers met Nederlandse roots aan het werk zien, tussendoor wacht wederom een onderonsje in de strijd om de Copa Libertadores.

Omdat in de avond de wedstrijden van FC Twente en AZ kort achter elkaar zitten, worden de duels niet op één zender uitgezonden. Bij RTL 7 kan je terecht voor de wedstrijd van De Tukkers, dat om 20.00 uur begint. Om 19.25 uur begint de voorbeschouwing op de wedstrijd in het voorportaal van de Conference League. Veronica houdt zich donderdagavond bezig met AZ. Volgende week donderdag kan de televisie op RTL 7 blijven staan, dan worden de duels van AZ en FC Twente wel op één zender uitgezonden.

Donderdag:

Wedstrijd Aftrap Zender
Columbus Crew - CF Montreal (MLS) 01.30 ESPN 3
Atlético Mineiro - Palmeiras (Copa Lib.) 02.30 ESPN
San Jose Earthquakes - Inter Miami (MLS) 04.30 ESPN 3
FC Cukaricki - FC Twente (voorronde ECL) 20.00 RTL 7
Dundee United - AZ (voorronde ECL) 21.00 Veronica

Vrijdag kunnen de liefhebbers van competitievoetbal hun hart ophalen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Bundesliga, de Ligue 1 én de Premier League beginnen op de vrijdagavond. ESPN pakt meteen uit met een schakelprogramma op het eerste kanaal, de Eredivisie-wedstrijd tussen SC Heerenveen en Sparta Rotterdam is live te bekijken. Dat geldt ook voor de Keuken Kampioen Divisie-kraker Heracles Almelo – ADO Den Haag. Bij Ziggo Sport kan je terecht voor het Franse en Belgische voetbal, Viaplay heeft dit seizoen de rechten van onder andere de Bundesliga en Premier League.

Vrijdag:

Wedstrijd Aftrap Zender
SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (Eredivisie) 20.00 ESPN 2
Heracles Almelo - ADO Den Haag (KKD) 20.00 ESPN 3
Voetbal op Vrijdag Schakelprogramma 20.00 ESPN
Eintracht Frankfurt - Bayern München (Bundesliga) 20.30 Viaplay
Club Brugge - Zulte-Waregem (Pro League) 20.45 Ziggo Sport Voetbal
Olympique Lyonnais - Ajaccio (Ligue 1) 21.00 Ziggo Sport Select
Crystal Palace - Arsenal (Premier League) 21.00 Viaplay
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.