Voetbal op tv: op deze zender kijk je vanavond naar Frankrijk-Nederland

Reacties

Voor de één een hinderlijke onderbreking, voor de ander een mooie afwisseling op het reguliere competitievoetbal: interlands. VI zet uiteen wat je waar ziet deze week.

Voetbal op tv: op deze zender kijk je vanavond naar Frankrijk-Nederland

Vrijdag
Vrijdag speelt het Nederlands elftal in het Stade de France tegen verliezend WK-finalist Frankrijk de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2024. Om 20.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal, te aanschouwen op NPO 3. Tegelijkertijd zendt Ziggo Sport het kwalificatieduel tussen Zweden en België uit.

De voorbeschouwing op het eerste EK-kwalifcatieduel van Oranje begint om 20.23 uur. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart schuiven aan bij presentator Sjoerd van Ramshorst. Het commentaar is in handen van Jeroen Grueter.

Tijd Interland Zender
20.45 uur Nederland - Frankrijk NPO 3
20.45 uur Zweden - België Ziggo Sport & Sporza

Zaterdag
Voor het volgen van de EK-kwalificatie zit je de deze dagen goed bij Ziggo Sport. Op zaterdag, zondag en dinsdag zie je alle belangrijke momenten van de verschillende wedstrijden voorbijkomen in de Switch. Deze uitzendingen zijn steevast op het hoofdkanaal van de betaalzender.

Het eerste van de vier duels dat zaterdag op Ziggo Sport zaterdag te zien is, is dat tussen Schotland en Cyprus. De wedstrijd in Groep A begint om 15.00 uur en is te zien op Ziggo Sport Voetbal. Op het hoofdkanaal kijk je om 18.00 uur naar de strijd tussen buurlanden Armenië en Turkije. Om 20.45 uur heb je de keuze uit Spanje tegen Noorwegen (Ziggo Sport Voetbal) en Kroatië tegen Wales (Ziggo Sport Racing). De hoogtepunten van alle late duels zie je vanaf 20.00 uur op het schakelkanaal.

Tijd Interland Zender
15.00 uur Schotland - Cyprus Ziggo Sport Voetbal
18.00 uur Armenië - Turkije Ziggo Sport
20.00 uur Ziggo Sport Switch Ziggo Sport Select
20.45 uur Spanje - Noorwegen Ziggo Sport Voetbal
20.45 uur Kroatië - Wales Ziggo Sport Racing
20.45 uur Duitsland - Peru ZDF

Zondag
Een dag later wordt er weer om 15.00 uur afgetrapt, ditmaal bij Kazachstan tegen Denemarken, live te zien op het hoofdkanaal. Drie uur later kruist Engeland de degens met Oekraïne (Ziggo Sport Voetbal) en treft Liechtenstein IJsland (Ziggo Sport Racing). Het weekend wordt om 20.45 uur afgesloten met Malta tegen Italië (Ziggo Sport Voetbal) en Luxemburg tegen Portugal (Ziggo Sport Docu). Ook zondag komen alle hoogtepunten live voorbij in de Switch, vanaf 17.30 uur op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select).

Tijd Interland Zender
15.00 uur Kazachstan - Denemarken Ziggo Sport
17.30 uur Ziggo Sport Switch Ziggo Sport Select
18.00 uur Engeland - Oekraïne Ziggo Sport Voetbal
18.00 uur Liechtenstein - IJsland Ziggo Sport Racing
20.45 uur Malta - Italië Ziggo Sport Voetbal
20.45 uur Luxemburg - Portugal Ziggo Sport Docu

Maandag
Oranje komt maandag weer in actie. Dan is Gibraltar de tegenstander. NPO 3 doet vanuit De Kuip rechtstreeks verslag van de wedstrijd die om 20.45 uur begint. Na het topaffiche van vrijdag tegen Nederland gaat Frankrijk drie dagen later op bezoek bij Ierland. Dat duel zendt Ziggo Sport maandagavond vanaf 20.35 uur (inclusief voorbeschouwing) uit op het hoofdkanaal.

De setting bij de NOS zal vrijwel hetzelfde zijn als tegen Frankrijk. Ook hier begint de voorbeschouwing om 20.23 uur. Dit keer schuiven Van Hooijdonk en Van der Vaart aan bij Henry Schut. Grueter is wederom de commentator.

Tijd Interland Zender
20.45 uur Nederland - Gibraltar NPO 3
20.45 uur Ierland - Frankrijk Ziggo Sport

Dinsdag
Een dag later wordt de Switch in ere hersteld, vanaf 20.00 uur op het hoofdkanaal van Ziggo Sport. Duels die in zijn geheel worden uitgezonden zijn Georgië - Noorwegen (18.00 uur op het hoofdkanaal), Schotland - Spanje (20.45 uur op Ziggo Sport Voetbal), Duitsland - België (20.45 uur op Ziggo Sport Racing) en Turkije - Kroatië (20.45 uur op Ziggo Sport Docu).

Dag en tijd Interland Zender
18.00 uur Georgië - Noorwegen Ziggo Sport
20.00 uur Ziggo Sport Switch Ziggo Sport Select
20.45 uur Schotland - Spanje Ziggo Sport Voetbal
20.45 uur Duitsland - België Ziggo Sport Racing
20.45 uur Turkije - Kroatië Ziggo Sport Docu
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.