Vloet verklaart irritatie richting Heracles-staf: 'Moet ik een nachtje van bijkomen'

Ondanks zijn belangrijke rol in de klinkende 4-0 overwinning op VVV-Venlo stond Rai Vloet de pers zaterdag toch 'pissig' te woord. De aanvallende middenvelder baalde flink van zijn wissel in de slotfase.

Heracles Almelo
4 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Met een schitterende vrije trap maakte Vloet op slag van rust alweer zijn zestiende Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Daarmee toonde hij andermaal zijn grote waarde voor Heracles, dat van VVV alle ruimte kreeg om naar hartenlust aan te vallen. Toen Vloet in de tachtigste minuut gewisseld werd, was hij dan ook not amused. Langs de lijn uitte hij die onvrede bij coach Frank Wormuth en fysiektrainer Colin de Graaf.

Achteraf gaf hij bij ESPN uitleg. 'Ik was een beetje pissig door mijn wissel, omdat er een paar minuten van tevoren gevraagd werd of ik het negentig minuten vol kon houden. Toen zei ik: "Ja", want ik had nergens last van, het ging goed. Maar alsnog werd ik gewisseld. En zul je zien, krijg je vlak daarna ook nog een penalty, dat maakte het nog extra zuur. Daar moet ik even een nachtje van bijkomen, denk ik.'

Wormuth haalde Vloet naar de kant met het oog op volgende week, als de derby tegen rivaal FC Twente op het programma staat. Een belangrijk duel in de strijd om een ticket voor de play-offs. 'Daar verwezen ze naar inderdaad, dat begrijp ik ook wel. Maar ik vind ook: als je mij vraagt of ik de wedstrijd uit kan spelen en ik zeg ja, dan moet je ook wel een beetje op mij vertrouwen', aldus de topscorer.

'Ik kan iets moois neerzetten dit seizoen, ik had met die penalty mijn zeventiende kunnen maken. Ik las ergens dat dat niet veel Heracles-spelers gelukt is. Dan ben je daar wel een beetje mee bezig. De laatste tien minuten komt er vaak meer ruimte vrij en die wilde ik benutten. Maar goed, het haalt de glans niet van deze overwinning af, absoluut niet. Ik zit nu nog in de emotie, dat zal morgen wel zijn gezakt. We moeten het ook niet groter maken dan het is.'