Heracles Almelo heeft zaterdag een nieuwe stap richting de play-offs om Europees voetbal gezet. De Tukkers hadden bijzonder weinig moeite met VVV-Venlo, dat dieper en dieper in de degradatiezorgen belandt.

4 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Bij VVV keerde topscorer Geogios Giakoumakis terug van zijn schorsing. De Griek oogde echter allesbehalve fit. Hij was al vanaf de warming-up flink aan het trekkebenen en was niet in staat om de Limburgers bij de hand te nemen. VVV zocht zijn heil in een compacte defensieve organisatie, maar na een half uur werd die voor het eerst kapotgespeeld.

Dat gebeurde op simpele wijze. Robin Pröpper bediende vanaf eigen helft Sinan Bakis, die kinderlijk eenvoudig Kristopher Da Graca uitkapte en de bal in de verre hoek schoot: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Rai Vloet de voorsprong. De aanvallende middenvelder schoot een vrije trap prachtig in de bovenhoek en liet zo alweer zijn zestiende Eredivisie-treffer van het seizoen aantekenen.

VVV-trainer Jos Luhukay greep in de rust in met een driedubbele wissel. Nog geen tien minuten na de hervatting was het echter alweer raak voor Heracles. Na goed doorzetten van Noah Fadiga schoot Bakis de 3-0 binnen. VVV stelde daar niet veel tegenover, er waren kansjes voor Giakoumakis en Zinedine Machach, maar al met al was het te weinig.

De bezoekers bleven aan de andere kant kansen weggeven en kregen tien minuten voor tijd de 4-0 om de oren. Na hands van invaller Arjan Swinkels ging de bal op de stip. Omdat Vloet al gewisseld was, kon Bakis zijn hattrick compleet maken met een rake penalty. De spits die zo moeilijk aan het seizoen begon, staat nu toch op negen Eredivisie-doelpunten.

Door de overwinning op VVV neemt Heracles de achtste plaats steviger in handen. Het gat op de vier achtervolgers bedraagt nu vijf punten, al hebben die teams nog een wedstrijd tegoed. De derby tegen FC Twente zal volgende week bepalend zijn voor de Europese droom van de Almeloërs. VVV blijft door de twaalfde (!) competitienederlaag op rij de nummer zeventien van de Eredivisie en heeft inmiddels een schrikbarend aantal van 81 tegentreffers.