Vloet drukt rood AZ in absolute slotfase dieper in moeras

AZ heeft met tien man verloren bij Heracles Almelo. Jordy Clasie pakte met een 0-1 voorsprong vlak voor rust een rode kaart, waardoor de wedstrijd volledig kantelde. De voorsprong voor AZ veranderde in een 2-1 achterstand door goals van debutant Kaj Sierhuis en Delano Burgzorg. In de slotfase scoorden Tijjani Reijnders en Rai Vloet allebei een beauty.

Heracles Almelo
3 - 2
AZ
AZ

De eerste mogelijkheden waren voor twee basisdebutanten van Heracles. Kaj Sierhuis en Mohamed Amissi kregen een schotkans, maar kwamen niet tot scoren. AZ deed dat wel na ongeveer twintig minuten. Albert Gundmundsson schoot de bal knap uit de draai met links in de kruising: 0-1. De bezoekers hadden de wedstrijd daarna onder controle.

De ploeg van Pascal Jansen kwam vlak voor rust wel met een man minder te staan. Clasie ontving een rode kaart vanwege een harde overtreding op Luca de la Torre. Serdar Gözübüyük trok eerst geel, maar tussenkomst van de VAR werd het een rode kaart voor de middenvelder. Het was voor AZ sowieso een zeer ongelukkige fase in de wedstrijd. Heel snel na de rode kaart kwam Heracles namelijk op gelijke hoogte. Sierhuis maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van de Heraclieden.

Maar er zat zelfs meer in het vat voor de thuisploeg. Na een aantal kansen om zeep te hebben geholpen kwam het een kwartier voor tijd op voorsprong. Delano Burgzorg speelde rond het zestienmetergebied Sierhuis in, die hem handig terugkreeg bij Burgzorg. Hij haalde uit en maakte op fraaie wijze de 2-1.

Het venijn zat in Almelo vervolgens in de staart. Reijnders leek vlak voor tijd AZ van afstand nog met een geweldig doelpunt naar een punt te schieten, maar in de absolute slotfase schoot Vloet een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied eveneens op fraaie wijze binnen.

AZ staat door de nederlaag in Almelo op de zeventiende plaats. Heracles gaat door de overwinning over de Alkmaarders heen en staan nu op de zestiende plaats.