AS Roma doorbreekt negatieve derbyreeks en houdt zicht op Bologna

AS Roma blijft door een overwinning op aartsrivaal Lazio in de race voor een Champions League-ticket. De formatie van trainer Daniele De Rossi was zaterdagavond nipt te sterk voor Lazio, dat voor het eerst sinds twee jaar onderuit ging in de Derby Della Capitale. AC Milan en Tijjani Reijnders wonnen eerder op de dag ruim van Lecce.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Lazio
Lazio

Roma moest in het volgepakte Olimpico winnen om mee te blijven doen om de vierde plek in de Serie A. Het gat met Bologna, dat nog wel een duel tegoed heeft, is twee punten. Het elftal van De Rossi, die als Roma-speler 31 keer uitkwam in de Romeinse burenruzie, kwam vlak voor rust op voorsprong. Gianluca Mancini kopte raak uit een hoekschop van Paulo Dybala.

Het openingsdoelpunt kwam niet uit de lucht vallen: Lorenzo Pellegrini en Diego Llorente waren eerder al dreigend voor Roma. Lazio won drie van de laatste vier Romeinse derby's (en een gelijkspel), maar had in de 183ste editie van de derby weinig in te brengen. Ciro Immobile kreeg nog wel een aardige schietkans in de eerste helft.

Na de pauze dacht Stephan El Shaarawy de 2-0 voor Roma te maken, maar zijn inzet ging tegen de paal. Tien minuten later werd een goal van Daichi Kamada (Lazio) afgekeurd vanwege buitenspel. Lazio ging in de slotfase nog op zoek naar een reglementair doelpunt, maar Roma hield zonder veel problemen stand. De Giallorossi zijn inmiddels zeven duels op rij ongeslagen in de Serie A: de laatste nederlaag dateert van 10 februari tegen Internazionale.

AC Milan
AC Milan
3 - 0
Lecce
Lecce

AC Milan was zaterdagmiddag met Reijnders ruim te sterk voor Lecce, de nummer dertien van de Serie A. De Oranje-international deed 78 minuten mee bij de Rossoneri. Christian Pulisic opende al vroeg de score in San Siro en nog voor de pauze vergrootte Olivier Giroud de voorsprong. Nadat Lecce met tien man kwam te staan na een rode kaart voor aanvaller Nikola Krstovic bepaalde Rafael Leão de eindstand op 3-0. AC Milan komt op elf punten van de soevereine koploper Internazionale en staat negen punten voor op nummer drie Juventus.